Elon Musk Bombayı Patlattı: Tesla Otomobiller Keçi Gibi 'Meleyebilecek'

74
12
5
4
3
Tesla CEO'su Elon Musk, Twitter üzerinden otomobilleriyle ilgili bazı açıklamalarda bulundu. Yaptığı açıklamalarda araçlara gelecek yeni özelliklerden bahseden CEO, özellikle de otonom sürüş sistemine gelecek yeniliklerle tüketicileri etkilemeyi başardı.

Otomobil sektörüne yaptığı kazanımlarla sektörün geleceğini değiştirmeyi başaran Tesla, son dönemlerin en popüler üreticilerinden bir tanesi haline geldi. Elektrik motorlu yapılara ve otonom sürüş teknolojilerine sahip olan araçlar, bugün pek çok kişinin hayali olmuş durumda. Tesla kurucusu Elon Musk tarafından yapılan son açıklamalar, otomobillerin yaklaşmakta olan bazı yeni özelliklerini ortaya koyuyor. 

Elon Musk tarafından yapılan açıklamalara göre Tesla markalı araçlar, ilerleyen dönemlerde çok daha gelişmiş bir yapıya sahip olacaklar. Ayrıca bu araçlara kazandırılacak yeni özellikler, otonom sürüş konforunu çok daha ileri noktalara taşıyacak. Dilerseniz hemen, Tesla otomobillere gelecek olan yeni özelliklere yakından bakalım.

Tesla

Elon Musk tarafından açıklamalara göre Tesla otomobiller, ilerleyen dönemlerde çok ilginç bir özelliğe sahip olacak. Bu özellikle birlikte Tesla otomobiller, bir keçi gibi "meleyecek". Tesla, araçlarının korna sesini bu şekilde değiştirecek. Ancak Elon Musk, bir yıl öncesine kadar piyasaya sürülen otomobillerde dışarı ses veren bir hoparlör olmadığını, haliyle bu özelliğin sadece daha yeni araçlarda kullanılabileceğini söyledi. Ayrıca meleme sesi kullanıcılar tarafından da değiştirilebilecek.

Tesla otomobilleri benzersiz hale getiren şey, hiç şüphesiz otonom sürüş sistemleri. Musk'ın yaptığı son açıklamalara göreyse araçların otonom sürüş sistemleri, ilerleyen dönemlerde çok daha ileri noktalara gidecek. Hatta Elon Musk, bu sisteme gelecek güncellemelerle araçların yoldaki çukurlardan kaçabileceğini, ayrıca döner kavşaklarda da rahatlıkla yol alabileceğini ifade ediyor.

Tesla

Tesla araçlara gelecek özellikler bununla da sınırlı değil. Şirket, güvenliği artırmak için de araçlarına iki faktörlü kimlik doğrulama getirecek. Aslına bakacak olursak bu özellik, 2019 yılında kullanıcıların hizmetine sunulacaktı ancak gecikti. Elon Musk da bunun altını çizerek gecikmenin "utanç verici" olduğunu vurguluyor.

Elon Musk tarafından yapılan açıklamalara göre Tesla otomobiller, ilerleyen dönemlerde çok daha gelişmiş özelliklere sahip olacaklar. Ancak araçların tüm bu özelliklere sahip olması bir anda gerçekleşmeyecek. Özellikler, araçlara sunulacak yazılım güncellemeleri ile ilerleyen dönemlerde parça parça kullanıcıların hizmetine sunulacak. Görünüşe göre dünyanın en değerli otomobil markalarından biri olmayı başaran Tesla, bu unvanı koruyabilmek için elinden geleni ardında koymayacak.

Kaynak : https://www.indyturkish.com/node/229211/bilim/elon-musk-gelece%C4%9Fin-tesla-ara%C3%A7lar%C4%B1n%C4%B1n-ke%C3%A7iler-gibi-meleyece%C4%9Fini-s%C3%B6yledi
74
12
5
4
3
Emoji İle Tepki Ver
74
12
5
4
3