Tesla Cybertruck'ın İlk Sahipleri Tesla Çalışanları Olacak

29
6
5
3
1
Geçtiğimiz senenin kasım ayında tanıtılan Tesla Cybertruck, bir Tesla çalışanının paylaşımına göre ilk olarak Tesla çalışanları tarafından kullanılacak. Tesla, daha önce de AR-GE çalışmalarını gerçekleştirmek için böyle bir yöntem izlemişti.

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla, geçtiğimiz sene bildiğimiz kamyonet tasarımlarına tamamen aykırı bir tasarıma sahip Tesla Cybertruck'ı tanıtmıştı. Aykırı tasarımıyla insanları ikiye bölen kamyonet, Ford F-150 gibi geleneksel kamyonetlere karşı dişli bir rakip olmayı hedefliyordu.

Geleneksel kamyonetlere bir rakip olsa da pek çok spor arabanın sunduğu performansı sunacak olan Tesla Cybertruck, iki yıl içinde bizimle buluşacak. Ancak Tesla içindeki çoğu modelde olduğu gibi Tesla Cybertruck'ın ilk kullanıcıları, Tesla'da görev alan çalışanlar olacak.

Açıklama, bir Tesla çalışanından geldi:

tesla

Elbette Tesla Cybertruck'ın ilk olarak çalışanların elinde olacağını söyleyen biz değiliz. Bu haber, 2014 yılından bu yana Tesla'da görev almakta olan bir çalışanın Twitter'da yaptığı paylaşım sonucunda ortaya çıktı. Tesla çalışanı, Tesla Cybertruck'ın ilk olarak çalışanlara verileceğinin onaylandığını söyledi.

Tesla çalışanı Cybertruck'ın çalışanlar tarafından kullanılacağını söylese de bunun ne zaman gerçekleşeceğini kendisinin de bilmediğini belirtti. Tesla'nın daha önceki açıklamalarına göreyse Cybertruck, 2021 yılının sonlarında üretilmeye başlayacak. 2022 yılından itibarense araçta daha fazla yapılandırma seçeneği bulunacak.

tesla

Tesla, daha önce de Tesla Model 3 gibi yeni modellerini piyasaya sürmeden önce araştırma ve geliştirme çalışmaları için doğrudan çalışanlarını kullanmıştı. Şirket, bu sayede hem kendi çalışanlarından doğrudan geri dönüş alıyor hem de geleneksel AR-GE çalışmalarına giden tonlarca parayı kurtarmış oluyordu.

Tesla, Model 3'ün çalışanlarında test edildiği sırada aracın üretimine aylar önce başlamıştı. Dolayısıyla aynı durumun Tesla Cybertruck'ta da yaşanabileceğini, Cybertruck'ın da 2022'nin başlarında çalışanlara verileceğini söyleyebiliriz. Tabii bu tarihlerin önümüzdeki aylarda değişmeyeceğinin bir garantisi yok.

Kaynak : https://carbuzz.com/news/tesla-employees-to-get-first-dibs-on-cybertruck
29
6
5
3
1
Emoji İle Tepki Ver
29
6
5
3
1