Tesla, Tam Otonom Sürüş Özelliğinin Fiyatında Artışa Gitti

14
10
7
3
3
Temmuz ayında Tesla'nın CEO'su Elon Musk, tam otonom sürüş özelliğinin 16 Ağustos tarihinde 1,000 dolar değerinde bir artış yaşanacağını söylemişti. Fakat bu fiyat artışı bir süredir erteleniyordu.

Tesla'nın en popüler özelliklerinden biri olan tam otonom sürüş özelliğine Ağustos ayında bir zam gelmesi bekleniyordu, ancak bir süredir sürekli erteleniyordu. Artık ertelenmelerin sonu geldi ve fiyat artışı bu ay yaşanacak. 1,000 dolar seviyesinde olacak olan bu fiyat artışı, özelliğin fiyatının üzerine 1,000 dolar daha ekleyecek.

Tesla, bir aracı sattığında içerisinde Otomatik Pilot özelliği ile birlikte satıyor. Fakat bu özelliği yeterli bulmayıp yükseltmek isteyen kullanıcılarına Şerit Değiştirme ve Tam Kendi Kendine Sürüş özelliklerini satın almak isteyen kullanıcılara bu özellikleri 6,000 dolar fiyat etiketiyle birlikte satıyor. Ayrıca bu özelliği satın alan kullanıcılar otomatik pilotu yönlendirebilme, otomatik park ve yeni yazılım güncellemesi ile birlikte gelen aracı istediğiniz yere çağırma özelliklerine de sahip olabilecekler.

Fiyatı ne kadar olacak ve neler sunacak:

Tesla Smart Summon özelliği, yani aracı istediğiniz bir yere çağırma özelliği gelene kadar tam otonom sürüş özelliğinde fiyat artışı yapmama kararı almıştı. Yeni yazılım güncellemesi ile birlikte bu özellik Eylül ayı sonlarına doğru araçlara eklendi. Elon Musk ise attığı tweetle birlikte 1 Kasım'dan itibaren tam otonom sürüş özelliğinin 7,000 dolar fiyat etiketine sahip olacağını açıkladı.

Kullanıcıların ise sadece Smart Summon özelliği için araca ekstra olarak bu fiyatı ödemek isteyip istemeyecekleri meçhul. Her ne kadar Tam Kendi Kendine Sürüş özelliği olarak adlandırılıyor olsa da aracın özellikleri tam olarak özerk hale gelmiş durumda değil. 4. seviye olarak adlandırılan seviyeye ulaşıldığı zaman bu özellikler tamamen özerk ve otonom hale gelmiş olacak. Fakat şu anda Tesla'nın otonom yetenekleri diğer rakip firmalara kıyasla çok önde olduğunu görebiliyoruz.

Kaynak : https://www.slashgear.com/tesla-full-self-driving-option-will-get-a-big-price-increase-next-month-12595228/
14
10
7
3
3
Emoji İle Tepki Ver
14
10
7
3
3