Tesla'nın Otonom Sürüş Sistemi 'Çocuk Yaya' Testinden Geçemedi: Bu Görüntüler İyi ki Gerçekte Yaşanmamış! [Video]

16
7
3
2
1
Tesla'nın Otonom Sürüş Sistemi 'Çocuk Yaya' Testinden Geçemedi: Bu Görüntüler İyi ki Gerçekte Yaşanmamış! [Video]
Tesla'nın geliştirmekte olduğu Full Self Driving tam otonom sistemi, çocuk mankenle yapılan testlerde başarısız oldu. Araç, çocuk mankeni tespit edemedi ve doğrudan üstünden geçti.

Dünya tam otonom araçlara hazırlanmaya devam ederken, bu konuda öncü şirket olan Tesla çarpıcı bir video ile gündeme geldi. Güvenli olmayan yazılımları test etmek ve ‘yasaklamak’ için harekete geçen Dawn Project, Tesla’nın tam otonom yazılımını radarına alarak çeşitli testler gerçekleştirdi.

Dawn Project, yaptığı testlerden birinde Tesla araçların yolda çocukları tespit edip etmediğini ölçtü. Çocuk boylarında bir mankenin kullandığı çarpma testindeyse Tesla tam anlamıyla başarısız oldu. Tesla’nın Model 3 aracı kullanılarak ve Full Self Driving yazılımının son sürümüyle yapılan testte araç, çocuk mankeni hiçbir şekilde tespit etmedi ve tam hızla üstünden geçti.

Tesla’nın çocuk testinde başarısız olduğu rahatsız edici anlar:

Dawn Project, bu testlerin ardından ABD Ulusal Karayolu Trafiği Güvenliği İdaresi’ne çağrıda bulunarak Tesla’nın Full Self Driving sisteminin yasaklanması gerektiğini savundu. Hatta bunun için ABD televizyonlarında bir reklam yayınlamaya da başladı. Yollarda on binlerce Tesla aracının olduğu ve bu durumun tehlike saçtığını betimleyen o reklam filmi de şu şekildeydi:

Dawn Project’in gerçekleştirdiği test, sosyal medyada da hızla yayıldı. Öyle ki testin sadece Reddit’te paylaşılan görüntüsü sadece 13 saat içinde 100 binden fazla beğeni ve 5 binden fazla yorum topladı. Reddit’in en çok beğenilenleri arasına giren videoya gelen yorumlarda pek çok kişi Tesla’nın yazılımını eleştirdi.

16
7
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
16
7
3
2
1