Tesla'nın Müşteri Memnuniyetinde Zirvede Olduğunu Gösteren Anket Sonuçları

36
5
2
0
0
Otomobillerinde ortaya çıkan bazı sorunlar yüzünden kötü bir ünle anılan Tesla, bu sorunları hızla ortadan kaldırıyor gibi görünüyor. Tesla, 5.000 kullanıcı ile yapılan ankette oldukça iyi puanlar aldı.

Tesla, zayıf boya ve yapı kalitesi yüzünden kötü bir ün kazandı ancak Bloomberg tarafından yaklaşık 5.000 Model 3 sahibiyle yapılan bir anket, elektrikli otomobil üreticisinin bu sorunları çözme konusunda ilerleme kaydettiğini gösteriyor. Bloomberg'in anketine katılanlar, Model 3'ün özelliklerinin birçoğuna çok yüksek puan verdi.

Araç sahipleri tarafından bildirilen hata sayılarında geçtiğimiz yılın üçüncü çeyreği ile bu yılın üçüncü çeyreği arasında %44'lük düşüş gözlemlendi ve bildirilen sorunların sayısı, Bloomberg tarafından analiz edilen 21 aylık dönemde eylül ayında en düşük seviyesine ulaştı. 

Tesla araçlarındaki sorunlar büyük ölçüde azaldı:

Tesla

Araç sahipleri, eylül ayında her 100 araçtan 35’inde problem olduğunu bildirdiler. Bu sonuç, ankete dâhil edilen en kötü ay olan şubat ayından sonra problemlerin %65 azaldığı anlamına geliyor. Bloomberg'e bildirilen büyük sorunlar arasında boya, panel boşlukları, çizikler ve ezikler bulunuyordu.

2018 yılının ocak ayı ve 2019 yılının eylül ayı arasında yeni araç sahipleri, 100 yeni araç için ortalama 66 sorun bildirdi. Bloomberg; Tesla ve otomobil endüstrisinin geri kalanı arasında doğrudan karşılaştırma yapmanın zor olduğunu belirtti. Consumer Reports, güvenilirlik sorunları nedeniyle internet sitesinde Model 3 ve Model S önerilerini yayından kaldırdı. Ayrıca platform, Tesla'nın Model X SUV'sini de önermiyor.

Bloomberg'in anketine katılan sürücüler, Model 3'ün özelliklerinin çoğuna yüksek puan verdi. Model 3'ü kullanmaktan ne kadar keyif aldıkları sorusuna kullanıcıların verdiği puanların ortalamasıysa 5 üzerinden 4,97 oldu.

Model 3'ün bataryası, iç görünümü ve dokunmatik ekran kontrolleri de 4,85'ten yüksek puan alarak Tesla'nın bu konuda başarılı olduğunu gösterdi. Otomobilin otomatik cam silecekleri ve sesli komut sistemiyse 4,0 altında puan alan tek özellikler oldu.

Kaynak : https://www.businessinsider.com/tesla-fixing-quality-issues-nearly-5000-model-3-owners-say-2019-10
36
5
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
36
5
2
0
0