Öldürdüğü Kurbanı Geri Döndürebilen Kimyasal: Tetrodotoksin

91
27
4
3
1
Tetrodoks olarak da adlandırılan ve voodoo büyücüleri tarafından 'zombi tozu' olarak da adlandırılan tetredotoksin ile zehirlenerek ölen birinin defni 3 gün boyunca gerçekleştirilemiyor.

Doğada çoğunlukla balon balıklarında bulunan bu kimyasal maddenin, kokainden 160.000 kat daha güçlü bir etkisi olduğu söyleniyor. Öyle ki 2014'te bu maddeyle zehirlenen Brezilyalı Souza ailesinin tüm fertleri ölmüştü. Zehirli balığı yiyen Souza ailesi üyelerinin önce dilleri, sonra yüzleri, ardından da kol ve bacaklarının uyuştuğu ve tamamen felç olduğu ortaya çıkmıştı.

Peki bu tetrodotoksinin özelliği ne? Öncelikle balon balığının içindeki bu zehir, hiçbir şekilde pişirmekle veya donmakla etkisini yitirmiyor. Bu yüzden bu balığı pişirmeye hazırlayan kişinin işinin ehli olması gerekiyor. Balık toksinlerinden tamamen arınmazsa, yukarıda Souza ailesinin başına gelenlerin bir benzerini yaşamak çok olası. Peki bu tür vakalarda ölen hastalar nasıl geri gelebiliyor?

Tetrodotoksin, zehirlenen hastanın solunumunu bloke ederek kalp ritmini ölçülemeyecek seviyeye çekiyor. Bu sebeple zehrin ne olduğu bilinmediği vakalarda hastanın öldüğü sanılıyor. Yaşanan vakaların bir kısmında bu gerçekten de doğru; ancak bir kısım vakalarda ise hasta birkaç saat veya 3 gün içerisinde kendine geliyor. Vücudun kendini bir nevi rölantiye alması ve kış uykusuna benzeyen derin bir uykudan uyanması sonrasında kişi, hiçbir şey olmamış gibi uyanarak hayatına devam ediyor.

Kaynak : https://seyler.eksisozluk.com/kurbanlarini-oldurdukten-sonra-yasama-geri-dondurebilen-bir-garip-kimyasal-tetrodoksin
91
27
4
3
1
Emoji İle Tepki Ver
91
27
4
3
1