THY Uçağı, Karşısına Çıkan Helikopter Sonucu Büyük Bir Tehlike Atlattı

97
33
4
3
3
THY Uçağı, Karşısına Çıkan Helikopter Sonucu Büyük Bir Tehlike Atlattı
Türk Hava Yolları'nın uçağında bulunan mürettebat ve yolcular, sonuçları ölümcül olabilecek bir kazanın eşiğinden döndüler. THY uçağı kalkış için hızlanırken helikopter sebebiyle kalkış iptal edildi, ani fren yapıldı.

Ölümlü uçak kazalarının gerçekleşme oranı araba kazalarına kat ve kat daha az. Buna rağmen büyük tehlikeler sık sık kıl payıyla atlatılıyor. Bugün gerçekleşecek bir kazadan ise pilotların dikkati sayesinde dönüldü.

Türk Hava Yolları'nın TK2517 sefer sayılı TC-JHP kuyruk tescilli Boeing 737-8F2 model uçağı Bodrum Milas Havalimanı'ndan 18.40'ta kalkış yapıp İstanbul Havalimanı'na 20.10'da inişini gerçekleştirmeyi planlıyordu.

Yolcu alımını tamamlayan THY uçağı kalkış için pistte hızlanmış bir şekilde ilerliyorken ani bir yavaşlama gerçekleştirdi. Pistte bir helikopterin inişini gerçekleştiriyor olduğunu gören pilotlar (Kaptan Pilot Hüdaverdi Ataşoğlu) derhal uçağı durdurmak için adım attı. 

Gazeteci İsmail Küçükkaya'nın resmi Twitter hesabı üzerinden paylaştığı bir Tweet ile aktardığı bu olay gerçekten tüyler ürpertici. Küçükkaya'nın Tweet'ine gelen bir yanıt ise işin ne kadar ciddi olduğunu ortaya koyuyor.

THY uçağını içerisinde bulunan İstanbul Ticaret Üniversitesi Hukuk Fakültesi eğitim görevlisi Hüseyin Hatemi, yaşadıklarını Küçükkaya'nın Tweet'inin altında paylaştı.

Uçağın havalanma aşamasına geçtiği ve bir anda piste sert bir şekilde iniş yaptığını aktaran Hatemi, ani bir frenin ardından helikopterin pistte iniş yaptığını öğrendiğini belirtti.

Olayın yaşanma sebebinin hava trafik kontrolörünün helikopterin pistin üzerindeki geçişini tamamlamadan THY uçağına kalkış izni vermesinden kaynaklandığı, olaya konu olan helikopterin Kuğu Havacılık’a ait TC-HSG kuyruk tescilli  EC130 model olduğu söyleniyor.

Uçağın son anda durmayı başardığı ve yolcuların uçaktan indirilerek terminale alındığı da gelen bilgiler arasında.

Kaynak : https://www.airporthaber.com/havacilik-haberleri/thy-ucagi-kalkis-oncei-buyuk-tehlike-atlatti.html
97
33
4
3
3
Emoji İle Tepki Ver
97
33
4
3
3