Timsahları İnsan Gözünden Daha İyi Tespit Edebilen Drone

7
6
2
0
0
Drone’lar her geçen gün hayatımızda daha fazla yer kaplarken, geliştirilen yeni bir drone teknolojisi timsah gibi canlıları insanlardan daha doğru bir şekilde tespit edebiliyor.

Ripper Grup, Sidney Teknoloji Üniversitesi (UTS) ve Amazon Web Servisleri’nin (AWS) ortak bir projesi olan CrocSpotter adlı drone, Yeni Zelanda’daki Mowbray Nehri'nde ilk kez görücüye çıktı. 

Timsah başta olmak üzere suda bulunan diğer canlıları insanlardan daha doğru bir şekilde tespit edebildiğini kanıtlayan drone, gücünü gelişmiş yapay zeka algoritmasından alıyor.

Sidney Teknoloji Üniversitesi’nden (UTS) Dr. Nabin Sharma, söz konusu teknoloji sayesinde timsahların hem bulanık ve çamurlu sulak alanlarda hem de açık okyanusta yüzde 93 gibi oldukça yüksek bir doğruluk oranı ile tespit edilebildiğini söyledi.

Ripper Grubu Baş Operasyon Sorumlusu Ben Trollope, timsahları gözlemlemenin diğer canlılara kıyasla çok daha zor olduğuna dikkat çekerken, Amazon Web Servisleri’nden (AWS) Ben Thurgood ise sunucu tabanlı teknolojik gelişmelerin, timsahların gerçek zamanlı olarak tespit edilebilmesine imkan sağladığını belirtti.

Queensland eyaletinin plaj güvenliğinden sorumlu olan ve dünyanın en büyük gönüllülük temelli toplum hizmeti kuruluşlarından Queensland Surf Lifesaving, timsah saldırılarını önlemek için söz konusu teknolojiyi hayata geçirmeyi planlıyor. Teknoloji ayrıca timsah popülasyonlarının daha iyi gözlemlenmesi için de kullanılacak.

Kaynak : https://www.tropicnow.com.au/2019/september/26/worlds-first-croc-spotting-drone-better-than-the-human-eye.html
7
6
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
7
6
2
0
0