Tinder, Türkiye’deki LGBTİ Üyesi Kullanıcılarını ‘Güvenlik’ Nedeniyle Uyarıyor

53
21
14
8
2
Popüler arkadaşlık uygulaması Tinder, LGBTİ bireyleri ayrımcılığa uğradıkları bir ülkeye giriş yaptığında onları uyaracak. Tinder’ın uyarı yapacağı ülkeler arasına Türkiye de eklendi.

Son yılların hiç şüphesiz en popüler uygulamalarından biri olan Tinder, dünya çapında 5 milyondan fazla kullanıcıya ev sahipliği yapıyor. Geçtiğimiz günlerde Tinder, LGBTİ üyelerine (Lezbiyen, Gay, Biseksüel, Trans, İnterseks) karşı ayrımcılık yapan ülkelerde karşılaşabilecekleri olumsuz durumlara karşı korunmalarını amaçlayan bir özellik duyurmuştu.

Eş cinselliğin suç olarak kabul edildiği ülkelere seyahat eden LGBTİ üyelerini, karşılaşabilecekleri tehlikelere karşı "Traveler Alert" (Gezgin Uyarısı) adlı yeni bir özellikle uyaracağını duyuran Tinder; bu kullanıcılara isterlerse profillerini, cinsel yönelimlerini ve cinsiyet kimliklerini gizli tutma imkânı da verecek.

tinder lgbti

Tinder, bu özelliği hayata geçirebilmek içinse Uluslararası Lezbiyen, Eş cinsel, Biseksüel, Trans ve Interseks Derneği (ILGA) ile işbirliği yaptı. ILGA’ya göre eş cinselliği suç kabul eden tam 70 ülke bulunuyor. Tinder kullanıcıları, bu ülkelere girdiklerinde uyarı mesajı alacak. Ayrıca Tinder Passport özelliğini kullanarak o ülkelerde yaşayan birisiyle eşleşen kişilere de aynı uyarı gösterilecek.

Geçen hafta başlatılan bu güvenlik uyarıları, ilk başta Türkiye’de görülmemişti ancak şu anda ülkemizdeki LGBTİ üyeleri, bu uyarı mesajıyla karşılaşıyorlar. Uygulama, konum tabanlı çalıştığı için sizin hangi ülkede olduğunuzu biliyor ve o ülkenin eş cinsellere bakış açısına göre LGBTİ üyelerini uyarıyor.

Uyarıda yer alan ifade ise şöyle: "Bulunduğun coğrafi konuma göre LGBTQ topluluklarının cezalandırılabileceği bir yerdesin. İyi vakit geçirmeni çok istesek de güvenliğin bizim için en önemli konu. Lütfen yeni eşleşmeler yakalarken ve tanımadığın insanlarla buluşurken her zamankinden daha fazla dikkatli ol."

Kaynak : https://t24.com.tr/haber/tinder-dan-lgbti-lere-guvenlik-uyarisi,832904
53
21
14
8
2
Emoji İle Tepki Ver
53
21
14
8
2