Togg, "Herkesin Satın Alabileceği" Uygun Fiyatlı Modelin Ne Zaman Geleceğini Açıkladı: B-SUV Olacak...

71
14
5
3
2
Togg, "Herkesin Satın Alabileceği" Uygun Fiyatlı Modelin Ne Zaman Geleceğini Açıkladı: B-SUV Olacak...
Togg'un dün geçrekleştirdiği basın turunda yapılan açıklamalardan birisi de 'herkesin ulaşabileceği' uygun fiyatlı model hakkındaydı. Togg CEO'su Karakaş, 2027 yılına işaret etti.

Geçtiğimiz gün 20 otomobil gazetecisi, 5 YouTuber ve 1 teknoloji editöründen oluşan özel bir ekip, Togg’un Gemlik Fabrikası’nı ziyaret etti. İlk kez gerçekleşen basın turunda Togg hakkında daha önce paylaşılmamış bilgiler aktarıldı.

Basın turuna katılan isimlerden birisi olan Emre Özpeynirci, yapılan açıklamalarda önemli bir detay paylaştı. Togg’un ‘halkın daha rahat ulaşabileceği” modeli ne zaman piyasaya süreceği açıklandı.

2027 yılında daha ucuz bir model gelebilir:

Togg CEO'su Gürcan Karakaş, kendisine yöneltilen, "Türkiye'de otomobil satışlarının yarıdan fazlası ortalama 500 bin TL fiyata sahip modellerden oluşuyor. Halkın büyük bir kısmı bu fiyatlara bile otomobil alamıyor. Sizin martta satışa sunacağınız elektrikli ilk model ise C-SUV sınıfında yer alacağı için herkesin ulaşabileceği seviyede olmayacak. 2025 ve 2026'da satışa sunulacak C-Sedan ve C-X Coupe'de aynı sınıfta olacağı için fiyatları üç aşağı beş yukarı benzer seviyede olacak. Peki Togg'un daha fazla kişinin ulaşabileceği modelini ne zaman göreceğiz?" şeklindeki soruya şu şekilde yanıt verdi:

 "Evet ilk modele bugün C-SUV sınıfında araç alabilenler ulaşacak. Hedefimiz de bu. C-Sedan ve C-X Coupe'de aynı platformda ve aynı segmentte yer alan modeller olacak. Yani fiyatları birbirine yakın olacak. Bahsettiğiniz daha ulaşılabilir model ise evet 2027 yılında devreye girmesi planlanan B-SUV sınıfındaki model olacak. Bu model için 2025 yılından itibaren yepyeni bir platform oluşturacağız."

Daha önce 2030’a kadar 5 model çıkarılacağı açıklanmıştı:

Togg, ilk tanıtım etkinliğinde gösterdiği yol haritasıyla 2030 yılına kadar 5 farklı elektrikli otomobil üreteceğini açıklamıştı. Öte yandan yine bu modellerin hangi yıllarda piyasaya sürüleceği paylaşılmamıştı.

Togg'un adı ne olacak? Fiyatı ne zaman açıklanacak? Bu soruların ve dahasının kesin cevabına ulaşmak için:

71
14
5
3
2
Emoji İle Tepki Ver
71
14
5
3
2