Tokyo Otomobil Fuarı'nda Tasarımlarıyla Büyüleyen 10 Otomobil

34
7
4
2
2
Tokyo Otomobil Fuarı, Japonya'nın en büyük otomobil fuarı olma özelliğini taşıyor. Bugün başlayan fuarda en dikkat çeken otomobilleri sizler için derledik. Gelin bu büyüleyici otomobillere yakından bakalım.

Otomotiv sektörü için yılın önemli fuarlarından biri olan Tokyo Otomobil Fuarı başladı. Özellikle yoğun nüfuslu ülkelerin ihtiyaçları için az miktarda enerjiyle çalışan otomobillerin damga vurduğu etkinlikte birbirinden farklı araçlar yer alıyor.

Elektrikli otomobillerden retro konseptlere kadar her tarz arabayı görebileceğimiz Tokyo Otomobil Fuarı, Japonya’nın en iyi otomobil fuarı olarak görülüyor. Gelin hep birlikte bu fuarda ön plana çıkar otomobillere göz atalım.

10. 2020 Honda Jazz:

2020 Honda Jazz

Dördüncü nesil 2020 model Honda Jazz, benzinli ve hibrit olmak üzere iki farklı seçenekle piyasaya çıkacak. 2020 Honda Jazz, yeni bir bilgi eğlence sistemi ve geliştirilmiş bir Honda Sensing güvenlik sistemine sahip olacak.

9. Mazda MX-30:

mazda mx-30

MX-30, Mazda’nın 33,5 kWh’lik küçük bir bataryaya sahip ilk elektrikli aracı olma özelliğini taşıyor. Bu aracın tek bir batarya ile gidebileceği mesafe ise tahminen 200 kilometre.

8. Lexus LF-30:

lexus lf-30

LF-30, oldukça ilgi çekici bir konsepte sahip tamamen elektrikli bir araç. Aracın içerisinde artırılmış gerçeklik ekranları bulunuyor ve birçok işlem bu ekranlar üzerinden yapılıyor. Lexus Airporter özelliği, valizlerinizi ön kapıdan araca koyduğunuzda sizin için bagaja gönderiyor. Bu arada Lexus, fuarda 2025’e kadar tüm araçlarını elektrikli hâle getireceğini açıkladı.

7. Subaru WRX STI:

subaru wrx sti

Subaru, 2,0 litrelik turbo motorun sonunu getirdi çünkü artık karşımızda 2,5 litrelik turbo motor seçeneği yer alacak. BBS jantlarını koruyan aracın piyasaya çıkış fiyatının 42.000 dolar olacağı tahmin ediliyor.

6. Subaru Levorg:

subaru levorg

Bir Subaru modeliyle daha karşı karşıyayız. Levorg, Subaru Global Platformu'nun bir parçası olarak piyasaya sürüldü. Levorg, kameraları ve radarı bir araya getiren yeni nesil Subaru Eyesight güvenlik sistemine sahip.

5. Suzuki Waku SPO:

suzuki waku spo

1960'lardaki Suzuki Fronte 360'tan esinlenerek şekil değiştiren, iki kapılı bir hibrit araç ile karşı karşıyayız. Waku Spo, şehir aracı diyebileceğimiz A segment bir otomobil. Tasarım olarak Fiat 500 ailesine de oldukça benziyor.

4. Toyota Ultra-Compact:

toyota ultra-compact

Bu gördüğünüz ilginç araç, tamamen iş odaklı üretildi. Araç, mobil olarak çalışan kişiler için tek kişilik bir ev ofisi görevi görüyor. İçerisi küçük bir ofisten farksız olan araç, tek bir batarya ile 100 km yol yapabiliyor ve sadece 98 cm uzunluğunda.

3. Nissan Ariya:

nissan ariya

Ariya Concept, eller serbest konseptinde üretilen bir elektrikli otomobil. Aracın kokpitinde 12,3 inçlik bir LCD ekran bulunuyor ve neredeyse hiçbir tuş mevcut değil. Araç, neredeyse tamamen dokunmatik ekran üzerinden kontrol ediliyor.

2. Mitsubishi Motors Mi-Tech:

mitsubishi motors mi-tech

Mi-Tech Concept, küçük elektrikli bir SUV otomobilini temsil ediyor. Tasarımıyla dikkat çeken araçta hibrit bir motor bulunuyor. Araç, görkemli durmasına rağmen sadece iki kişilik.

1. Toyota LQ:

toyota LQ

Toyota LQ’nun, Siri benzeri kişisel bir asistanla birlikte 4. seviye bir otomobil (sınırlı erişimli yollarda tam otomasyon) olması amaçlanmış durumda. Yui isimli asistan, otomobil ile sürücü arasında duygusal bir bağ kuracak ve sürüş dinamiğini üst seviyeye çekmeye çalışacak.

46. Tokyo Otomobil Fuarı, sadece iki günlük basın tanıtımlarını tamamladı ve 25 Ekim Cuma günü halka açıldı. Etkinlik, 4 Kasım gününe kadar devam edecek.

Kaynak : https://www.extremetech.com/extreme/300831-top-cars-of-the-2019-tokyo-motor-show?source=Extreme
34
7
4
2
2
Emoji İle Tepki Ver
34
7
4
2
2