Türk Telekom’un %55'lik En Büyük Hisse Payı Satışa Çıkıyor

43
22
21
5
4
Türk Telekom'un eski sahiplerinden olan OTAŞ'ın, kredi borçlarını ödeyememesi nedeniyle bankalar tarafından alınan yüzde 55'lik hisseler, hisse sahipleri tarafından satışa çıkartıldı. Aralarında İş Bankası, Akbank ve Garanti BBVA'nın da olduğu ve toplamda 12 bankanın birleşerek oluşturduğu Levent Yapılandırma Yönetimi, hisselerin satışı için Morgan Stanley'i yetkilendirdi.

Geçtiğimiz yılın sonlarına doğru Türk Telekom, o dönemki sahibi olan Ojer Telekomünikasyon'un (OTAŞ) yüzde 55'lik hissesi, aralarında Garanti BBVA, Akbank ve İş Bankası'nın da bulunduğu 12 bankadan oluşan "Levent Yapılandırma Yönetimi" isimli bir oluşuma devredilmişti. OTAŞ'ın kredi borçlarını ödeyememesinden kaynaklanan bu durum, kamuoyunda geniş yankı uyandırmıştı.

Şimdiyse Levent Yapılandırma Yönetimi yeni bir karar aldı. Alınan karar doğrultusunda oluşumun elinde bulunduğu Türk Telekom'un yüzde 55'lik hissesi satılacak. Hisselerin satışı için "Morgan Stanley" isimli bir şirket yetkilendirildi.

Türk Telekom

Bankalar tarafından konuyla ilgili olarak yapıdan açıklamada, "Levent Yapılandırma Yönetimi A.Ş.'nin (LYY) veya LYY sahipliğindeki %55'lik Türk Telekomünikasyon A.Ş. paylarının satışı amacıyla Morgan Stanley & Co. International plc. (Morgan Stanley) satış danışmanı olarak yetkilendirilmiş olup, bu kapsamda satış ile ilgili gerekli çalışmalar ve potansiyel yatırımcılarla görüşmeler başlatılacaktır. Satış sürecinde Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Garanti Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş. ve İş Yatırım Menkul Değerler  A.Ş. yerel danışman olarak görev alacaklardır." ifadelerine yer verildi.

Türk Telekom'un genel ortaklık yapısına bakacak olursak Varlık Fonu yüzde 5, halka arz edilen borsa bölümü yüzde 15, TC Hazine ve Maliye Bakanlığı yüzde 25 ve Levent Yapılandırma Yönetimi yüzde 55 payı bulunuyor.. Satış işleminin gerçekleşmesiyle birlikte bugünkü piyasaya değeri 20 Milyar TL olan Türk Telekom'un en büyük payı, başka bir kuruma devredilmiş olacak.

Kaynak : https://www.ntv.com.tr/ekonomi/turk-telekom-hisseleri-icin-satis-karari-bankalar-acikladi,q8kTiz9FYU28eLWoVBA9Lw
43
22
21
5
4
Emoji İle Tepki Ver
43
22
21
5
4