Türk Telekom, Türkiye’nin İlk Wi-Fi 6 Denemesini Yaptı: İşte Sonuçlar

129
49
36
23
3
Türk Telekom'un Wi-Fi 6 teknolojisiyle ilgili çalışmaları sürüyor. Bu bağlamda şirket, Türkiye'de ilk kez Wi-Fi 6 teknolojisini test etti. Testler başarılı olarak tamamlandı ve alınan hızın mevcut teknolojilere oranla 2.5 kat daha fazla olduğu açıklandı.

Internet sektörü son yıllarda büyük bir değişimin içerisinde. Henüz birkaç yıl önce hayatımıza giren LTE, 4G ve Türkiye'de de 4.5G olarak adlandırılan yüksek hızlı internet teknolojileri yeni yeni kabul görüyorken şu sıralarda 5G internet bağlantısını ve Wi-Fi 6 standartlarından bahseder hale geldik.

Teknolojinin gelişimini durdurmak mümkün değil ancak dünyada yaşanan teknolojik gelişmeleri Türkiye olarak da yakından takip etmemiz ve güncel teknolojilere hem sahip olmamız hem de ayak uydurmamız gerekiyor. Türk Telekom da bu bağlamda bir çalışma yaptı ve ülkemizde ilk kez Wi-Fi 6 standartını test etti.

türk telekom

Wi-Fi 6 standartından genel hatlarıyla bahsetmek gerekirse; aslında bu teknoloji daha yüksek internet hızı ve daha düşük gecikme vadediyor diyebiliriz.

Mevcut Wi-Fi standartı "802.11ac" olarak isimlendiriliyor. Wi-Fi 6'ysa "802.11ax" standartına sahip. Bu teknoloji, yüksek internet gücü gerektiren işlemlerde büyük kolaylıklar sağlıyor. Bu işlemlerden bir tanesi de IoT teknolojileri. Wi-Fi 6 standartının düzenli olarak kullanılmasıyla birlikte geleceğin teknolojisi olan IoT teknolojisi de aktif olarak, sorunsuz bir şekilde kullanılabilecek. Ayrıca Wi-Fi 6 teknolojisi, önceki internet standartlarına göre daha az enerji tükettiğinden, bu standartın kullanıldığı cihazlarda batarya kullanım tasarrufu da sağlanacak.

Türk Telekom, Wi-Fi 6 standartını test edebilmek için Acıbadem'deki yerleşkesinde bulunan test laboratuvarını kullandı. Bu testle birlikte Türk Telekom, Türkiye'deki Wi-Fi 6 teknolojisini ilk kez başarılı bir şekilde test eden operatör oldu.

Türk Telekom'un testle ilgili yaptığı açıklamalara göre Wi-Fi 6 standartıyla alınan internet hızı 802.11ac'ye göre 2.5 kat daha yüksek oldu. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Türk Telekom Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Kıraç, Wi-Fi 6 teknolojisinin çok geniş bir alanda hizmet verebileceğini ve bu internet standartıyla internet bağlantı kalitesinin çok ciddi anlamda artacağını açıkladı.

Türk Telekom şimdi bu testin sonuçlarını değerlendirecek ve ilerleyen dönemlerde Wi-Fi 6 teknolojisinin yaygınlaştırılması için gerekli çalışmaları yapacak.

Kaynak : https://www.haberler.com/turk-telekom-dan-turkiye-nin-ilk-wi-fi-6-denemesi-12350125-haberi/
129
49
36
23
3
Emoji İle Tepki Ver
129
49
36
23
3