İstanbul Depremi Sonrası Türk Telekom'dan Beklenen Açıklama Geldi

288
13
10
8
7
İstanbul'da dün yaşanan 5.8 büyüklüğündeki depremin ardından GSM operatörleri tümü büyük sorunlar yaşamıştı. Depremin hemen ardından insanlar, cep telefonları ile sesli arama yapamamıştı. Depremin ardından en büyük problemi, Türk Telekom aboneleri yaşadı. Türk Telekom aboneleri saatler boyunca cep telefonlarıyla görüşme yapamadılar. Türk Telekom sabah saatlerinde açıklama yaparak, hizmetlerin normale döndüğünü açıkladı.

İstanbul’da dün 14:00’te meydana gelen 5.8 büyüklüğünde depremin ardından GSM operatörlerinin tümünden bir süre sesli arama yapılamadı. Turkcell ve Vodafone ayağında sorun bir süre sonra çözülürken, Türk Telekom aboneleri saatler boyunca sesli görüşme yapamadılar. 

Türk Telekom aboneleri, sorun yaşamaya devam ederken şirketten bir açıklama gelmişti. Twitter üzerinden yapılan açıklamada, Türk Telekom, “Merkez üssü Silivri olan deprem sebebiyle, mobil hatlardaki yoğunluk kaynaklı kesinti söz konusu olmakla beraber, sabit ses, genişbant ve fiber altyapımızda herhangi bir kesinti ve sorun bulunmadığını belirtiriz. Sarsıntıdan etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun diliyoruz” demişti. 

türk telekom açıklama

Türk Telekom’da meydana gelen bu büyük sorun gece saatlerinde de devam etti. Şirketin gece yaptığı açıklamada, sorunun sesli aramalardaki trafikten dolayı meydana geldiğini ve bu sorundan sadece mobil kullanıcılarının etkilendiğini belirtti. Şirket, sesli arama haricindeki diğer hizmetlerinin gün boyunca hizmet vermeye devam ettiğini de açıkladı. Türk Telekom açıklamasında, ekiplerin çalışmaya devam ettiğini ve sorunun bir kaç saat içinde çözüleceğini belirtti. 

Şirketten sabah yapılan açıklama ile de hizmetlerin artık normale döndüğü açıklandı. Türk Telekom’dan sabah yapılan açıklama şöyle: “ Teknoloji ekibimizin titiz çalışmaları sonucu abonelerimiz normal hizmetlerini almaya başladılar Yaşanan iletişim kesintisinden etkilenen tüm abonelerimizden tekrar özür dileriz. Süreç içerisinde gösterdiği hoşgörü ve sabırla bize destek veren tüm abonelerimize teşekkür ederiz” denildi. 

GSM operatörlerinde yaşanan bu büyük problem nedeniyle insanlar yakınlarına ulaşmak için WhatsApp gibi uygulamalar aracılığıyla arama yapabildiler. Ancak dün yaşananlardan sonra GSM operatörlerinin herhangi bir doğal afet sonrası yaşayacağı ve abonelerine yaşatacağı sorunlar daha büyük bir soru işareti haline geldi.

Kaynak : https://www.haberturk.com/son-dakika-turk-telekom-dan-yeni-deprem-aciklamasi-2525723-teknoloji
288
13
10
8
7
Emoji İle Tepki Ver
288
13
10
8
7