Türk Telekom, Yerli ve Milli Test Otomasyon Platformu TTiMoT'u Test Etmeye Başladı

34
8
6
1
1
Türk Telekom, bilişim teknolojileri şirketi Pnetworks ile geliştirdiği TTiMoT platformunu kullanıcı terminali testlerinde kullanmaya başladı. Testlerde hizmet kalitesinin artmasıyla beraber, 15 kata kadar zaman tasarrufu sağlandı.

Bilgi teknolojileri şirketi Pnetworks ve Türk Telekom, geliştirilmekte olan yerli bilgi teknolojilerini geliştirecek önemli bir adıma imza attı. Türk Telekom, yerli ve milli test otomasyon platformu TTiMoT'u testlerde kullanmaya başladı. 

Uluslararası standartlarda, el değmeden sürdürülen test süreci sonrasında kullanıma girecek TTiMoT, iş gücü ve zaman tasarrufu gibi konularda oldukça büyük katkı sağlayacak.

15 günlük testlerin süresi 1 güne indi

ttimot

Yerli ve millî test otomasyon platformu ‘Türk Telekom İnovasyon Merkezi Otomasyon Tool’ (TTiMoT), kullanıcı terminallerine yönelik son testlerine başladı. Ağ anahtarlama ve güvenlik alanlarında uzman şirket Pnetworks ile birlikte hayata geçirilen TTiMoT, terminallerde 15 kata kadar zaman tasarrufu sağlayacak. İş gücünün de artışıyla hizmet kalitesi önemli oranda artacak.

Yapılan testler, TTiMoT kullanılmazken günler alabiliyordu. Yeni otomasyon platformu sayesinde 1 haftalık testler, birkaç saatte yapılabilmeye başladı. Türk Telekom Network Mimari ve Kalite Güvence Direktörü Emel Uzun Subaş, TTiMoT testleri ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: 

“Türk Telekom olarak özellikle son yıllarda yerli ürün ve proje odaklılığımızı test alanında da uygulamaya aldık. Bu doğrultuda, uzun yıllara dayanan bilgi birikimimiz ile yerli test otomasyon platformu TTiMoT’u hayata geçirdik. Pnetworks iş birliğinde geliştirdiğimiz yerli yazılım ve donanıma sahip TTiMoT ile kendi test süreçlerimizde zaman, iş gücü ve test kalitesi anlamında çok büyük kazanımlar elde ettik.” 

“Türk Telekom olarak, ürünlerimizin müşteri memnuniyeti ve altyapıya uyumluluğunda çok kapsamlı testler uyguluyoruz. Örneğin; 3 farklı altyapıda 15 günde sona eren modem testlerimiz TTiMoT ile 1 gün içerisinde; yaklaşık 7 gün süren genişbant erişim sistem testlerimiz ise artık saatler içinde tamamlanabiliyor. Türk Telekom olarak Türkiye’nin yerli ve millî teknolojilerinin geliştiricisi olmaya devam edeceğiz.”

Kaynak : http://www.gazetevatan.com/yerli-ve-mill-otomasyon-platformu-kuruldu--1397508-teknoloji/
34
8
6
1
1
Emoji İle Tepki Ver
34
8
6
1
1