Türkiye-Azerbaycan Hattı Arasındaki Hava Koridoru Çalışmaları Tamamlandı

57
3
2
1
0
Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Hüseyin Keskin, Türkiye’de bulunan havalimanları ile Azerbaycan Nahcivan Havalimanı arasındaki direkt uçuşları kapsayan çalışmaların tamamlandığını söyledi.

Türkiye’de bulunan havalimanlarından Azerbaycan Nahcivan Havalimanı’na direkt uçuşları kapsayan projede sona gelindi. DHMİ Genel müdürü Hüseyin Keskin, Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda, varılan mutabakatlar sonucunda Türkiye-Azerbaycan Hava Koridoru’nun 15 Ağustos 2019’da kullanıma açılacağını duyurdu.

Keskin, proje ile ilgili olarak Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarında, “Ülkemizdeki havalimanlarıyla Azerbaycan’ın Nahcivan Havalimanı arasında direkt uçuş imkânı sağlayacak bir hava koridoru açılması için Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) çatısı altında uzun bir süredir Genel Müdürlüğümüzce sürdürülen çalışmalar tamamlandı." sözlerine yer verdi.

Nahcivan Havalimanı

Proje neleri kapsıyor?

Ülkemizdeki havalimanlarıyla Azerbaycan’ın Nahcivan Havalimanı arasında direkt uçuş imkanı sağlamak için Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ ) ile Uluslarası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) arasında bir süredir çalışmalar yürütülüyordu. Bu çalışmalar, Türkiye ile Nahcivan arasındaki İran ya da Ermenistan üzerinden yapılan uçuşları kapsıyordu. Bu yeni hava koridoru ile birlikte uçuşlar, Türkiye ve Azerbaycan Hava Sahaları arasında doğrudan gerçekleştirilebilecek.

Proje ile tasarruf da hedefleniyor

Önceden Ermenistan ya da İran üzerinden aktarmalı uçuşlar düzenleyen havayolu şirketleri, yeni hava koridoruyla birlikte hem yakıt hem de zaman tasarrufu yapabilecekler.

Bu yeni projenin her iki ülke açısından da önemli bir gelişme olduğunu söylemek mümkün. 15 Ağustos’ta kullanıma açılacak olan projenin detayları ise önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.

Kaynak : https://www.aa.com.tr/tr/turkiye/turkiye-ile-azerbaycan-arasinda-direkt-hava-koridoru-acilacak-/1554063
57
3
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
57
3
2
1
0