Türkiye’de Kadınların Erkeklere Göre En Çok Selfie Çektiği Şehir Belli Oldu

23
7
5
1
0
Yaşar Üniversitesi’nden yüksek lisans öğrencisi Şule Baş’ın yaptığı çalışma, Türkiye’nin selfie alışkanlıklarını ortaya çıkardı. Kadınların erkeklere oranla en fazla selfie çektiği il Kocaeli oldu.

Son yıllarda selfie çekmek oldukça popüler bir hal aldı. Hemen herkesin Instagram hesabında böyle çekilmiş bir fotoğrafı bulunuyor. Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde yüksek lisans yapan Şule Baş, ülkemizin bu konudaki alışkanlıklarını inceledi. 

Baş'ın yaptığı araştırmada demografik olarak ülkemizin selfie alışkanlıklarının bir haritası çıkarıldı. Araştırmada, herkese açık olan Instagram hesaplarında yapılan paylaşımlar göz önüne alındı.

selfie-çeken-japonlar

Baş’ın araştırmasına göre kadınların, erkeklere kıyasla en çok selfie çektiği il Kocaeli oldu. Kocaeli’de yaşayan kadınlar bu sonuca şaşırdı. Genel beklenti zirvede İstanbul’un olacağı yönündeydi. 

Genel olarak selfie ile fikri sorulan kadınların büyük kısmı, evden dışarı çıktıklarında selfie çekildiklerini, çalışırken ve evdeyken çok fazla selfie çekilme imkanı bulamadıklarını belirtiyorlar. 

selfie-çeken-kadın

Genel olarak ise aşırı selfie çeken insanlara pek de iyi gözle bakılmıyor. Hiç kimse aşırı miktarda selfie çeken ve paylaşan kişileri hoş karşılamıyor. Genel olarak bu kişilerin psikolojik bir sorun yaşadığına inanılıyor.

Selfie çekmek sık sık bilimsel araştırmalara konu oluyor. Daha önce yapılan araştırmalarda da çok fazla selfie çekmenin kişilerin imajı için olumsuz etkileri olduğu açıklanmıştı.

Kaynak : https://tr.sputniknews.com/turkiye/201908261039999685-turkiyede-kadinlarin-en-cok-selfie-cektigi-il-belirlendi/
23
7
5
1
0
Emoji İle Tepki Ver
23
7
5
1
0