Türkiye'de En Çok Satan Bilgisayar Markası Açıklandı

86
34
17
13
2
Zaman içerisinde azalma eğilimi gösteren fakat asla bitmeyecek bir sektör olan bilgisayar sektöründe, 2019'un ikinci çeyreği için Türkiye ve dünyada en çok satan firma açıklandı. Buna göre Çinli şirket, pazardaki liderliğini korudu.

Akıllı telefonların hayatımıza girdikten sonra bilgisayar kullanımının her geçen gün yavaşlamaya başladığını biliyoruz. Eskiden yapmasının mümkün olmadığı birçok şeyi yapmaya başlayan telefonların güçlenme ve insanların bunu benimseme hızı bilgisayarlara nazaran çok daha fazla. Bununla birlikte bilgisayarlar "işi bitirme" konusunda mobil cihazlardan çok daha faydalı.

Bu bağlamda -sular seller gibi olmasa da- satılmaya devam edilen bilgisayarda birinin bayrağı önde taşıması gerekiyor. Son yapılan pazar araştırmasına göre Çin merkezli bilişim şirketi Lenovo, Dünya ortalamasında birinci olduğu gibi Türkiye'de de ilk sırada bulunuyor. Çinli şirket aynı zamanda oyun bilgisayarları kategorisinde de rakiplerine fark atıyor.

lenovo

ABD tabanlı market araştırması şirketi International Data Corporation (IDC)'nin ikinci çeyrek sonuçlarına göre Lenovo, bilgisayar pazarında dünya genelinde %25,1'lik bir paya sahip olarak birinci oldu. Benzer şekilde Türkiye merkezli market araştırma şirketi Growth from Knowledge (GFK)'ın yaptığı araştırmalar, Türkiye'de de durumun dünyanın geri kalanıyla aynı olduğunu ortaya koyuyor. Buna göre Lenovo, Türkiye'de %26,1 pazar payına sahip.

Akıllı Dönüşüm stratejisini sürdürerek rakiplerini geçtiği düşünülen Çinli şirket, 2019'un ikinci çeyreğinde dizüstü ve masaüstü olmak üzere toplam 64,9 milyon adet bilgisayar satarken bu sayı en yakın rakibinin 16,2 milyon sayı fazlası. Bu da her dört bilgisayardan birinin Lenovo olduğu anlamına geliyor.

GFK ise Türkiye'de topladığı verilerle Lenovo'nun ikinci çeyrekte %26,1 pazar payı ile liderliğini koruduğunu ve bir zamanlar çok bilinmeyen Lenovo oyun bilgisayarların yüzde 5,1 artış göstererek %23,1'e ulaştığını belirtti.

Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/teknoloji/bilgisayar-pazarinda-en-cok-kim-satiyor-41279069
86
34
17
13
2
Emoji İle Tepki Ver
86
34
17
13
2