Türkiye’nin Oscar Adayı Filmi ‘Bağlılık Aslı’nın Vizyon Tarihi Belli Oldu

12
7
4
0
0
11 film arasından seçilen Bağlılık Aslı, Türkiye’nin Yabancı Dilde Oscar aday adayı olarak ülkemizi temsil edecek.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve sinema alanındaki temsilcilerden oluşan 13 kişilik ekip, bu yıl 92'ncisi düzenlenecek olan Oscar Ödülleri için ülkemizin Yabancı Dilde Uluslararası Uzun Metraj Film dalındaki aday adayı filmini “Bağlılık Aslı” olarak belirledi.

Yönetmenliğini ve yazarlığını Semih Kaplanoğlu’nun yaptığı film, “Bağlılık Üçlemesi”nin ilk filmi olacak. Görüntü yönetmeni koltuğunda Andread Sinanos’un oturduğu bu yapımın yapımcılığını ise, Kaplan Film ve Sinehane ortak olarak yürütecek.

Bağlılık Aslı Oscar

Oscar aday adayı yapım, modern dünyada bir kadın ve anne olmanın sıkıntılarını ve kadınların bu durumlarda yakın çevresiyle yaşadığı sorunları kendine has bir dil ile izleyicilerine aktaracak. Kübra Kip ve Ece Yüksel'in başrollerini paylaştığı filmin oyuncu kadrosunda Umur Kurt, Almina Kavcı, Merve Şeyma Zengin, Jale Arıkan ve Osman Alkaş gibi oyuncular yer alıyor.

Anadolu Ajansı’nın haberine göreyse filmin konusu özetle şöyle: “Doğumdan sonra işe başlamak için bebek bakıcısı arayan Aslı, uzun uğraşlardan sonra genç bir bakıcı bulur. Bebek bakıcısı Gülnihal'in de bir bebeği vardır. Gülnihal'in gelişiyle Aslı, kendinden bile gizlediği sırlarıyla yüzleşmeye başlar.”

Türkiye’nin Oscar aday adayı filmi Bağlılık Aslı’nın vizyon tarihi ise 20 Eylül olarak açıklandı.

Kaynak : https://www.aa.com.tr/tr/kultur-sanat/turkiyenin-oscar-adayi-baglilik-asli-20-eylulde-vizyona-girecek/1564403
12
7
4
0
0
Emoji İle Tepki Ver
12
7
4
0
0