Türkiye'deki Üniversitelerin Birçoğunda İnternet Kesildi

40
8
4
1
1
Türkiye'deki üniversitelerin büyük bir çoğunluğunda internete erişim sağlanamıyor. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan İstanbul Üniversitesi, kesintinin Ulusal Akademik Ağ'ın hizmet aldığı servis sağlayıcısından kaynaklandığını ifade etti.

İnternet kullanımı her geçen gün biraz daha yaygınlaşıyor ve internete daha da bağımlı hale geliyoruz. Hatta artık internet, eğitim sektörünün de içine girmiş durumda. Üstelik eğitim seviyesi yükseldikçe internet erişimine olan ihtiyaç da artıyor çünkü özellikle üniversite öğrencileri, eğitim süreçlerinin neredeyse tamamında interneti kullanmak durumunda kalıyor. 

Türkiye'deki üniversitelerin çok büyük bir çoğunluğunda gelişmiş internet alt yapıları kullanılıyor. Bu alt yapılar okullara özel olarak kuruluyor ve bu sayede hem öğrencilere hem de üniversite bünyesinde çalışan bilim insanlarına, çok yüksek hızlarda internet imkanı sunuluyor. Ancak bugün, Türkiye genelinde birçok üniversitenin interneti kesildi. Türkiye'nin en köklü üniversitelerinden olan İstanbul Üniversitesi, yaşanan kesintiyle ilgili açıklamada bulundu.

İstanbul ünivetsitesi

Hangi üniversitelerin internet erişiminin kesildiği şu an için bilinmiyor. Ancak İstanbul Üniversitesi tarafından yapılan açıklamalara göre Türkiye'deki üniversitelerin çok büyük bir bölümünde internete erişim sağlanamıyor. İstanbul Üniversitesi tarafından yapılan açıklamalarda ise kesintinin nedeni olarak "Ulusal Akademik Ağ" gösteriliyor. Kesinti, bir süre daha devam edecekmiş gibi görünüyor.

İstanbul Üniversitesi'nin Twitter üzerinden yaklaşık bir saat önce yaptığı açıklamada, Ulusal Akademik Ağ'ın hizmet aldığı servis sağlayıcısından kaynaklanan bir sorun nedeniyle internetin kesildiği bildirildi. İnternet erişiminin ne kadar süreceğine de değinen İstanbul Üniversitesi, alınan bilgi doğrultusunda kesintinin 2 - 3 saat kadar süreceğini belirtti. 

İşte İstanbul Üniversitesi'nin internet kesintisi açıklaması

İstanbul üniversitesi

Aslına bakacak olursak kesinti sadece üniversitelerde yaşanmıyor. Üniversitelere internet erişimini sağlayan ve TÜBİTAK'a bağlı olarak kurulan Ulusal Akademik Ağ'ın da internet sitesine erişilemiyor. Yaşanan sorunun neden kaynaklandığı bilinmezken TÜBİTAK ya da servis sağlayıcısı tarafından da herhangi bir açıklama yapılmadı.

Kaynak : https://www.haberler.com/universitelerde-internet-kesintisi-12609873-haberi/
40
8
4
1
1
Emoji İle Tepki Ver
40
8
4
1
1