Havaların Isınmasını Değerlendirmek İsteyenlere: Türkiye'de Bir An Önce Görmeniz Gereken Birbirinden Güzel Yerler

94
11
9
9
4
Bütün kış boyunca evde oturduktan sonra Türkiye'nin dört bir yanını gezerek acısını çıkartmak isteyenler için, gezilecek yerler listenize mutlaka eklemenizi önerdiğimiz birbirinden etkileyici yerleri listeledik.

Türkiye’nin dört bir yanı cennet diye boşuna dememişler. Ülkemizde o kadar güzel yerler var ki haberimiz olmasa bile oraya dair fotoğrafları gördüğümüz anda ağzımız açık kalıp, burası Türkiye’de miymiş diye şaşıracağımız onlarca yer bulunuyor. 

Bu yerlerin içerisinde birbirinden devasa kanyonlar, 48 metre yükseklikten dökülen şelaler, uzun uzadıya giden plajlar ve mavinin en güzel tonlarını yansıtan koylar bulunuyor. Biz de mutlaka gidilecek yerler listenize eklemenizi düşündüğümüz, birbirinden muazzam görüntülere sahip yerleri sizlerle paylaşmak istedik. 

Karanlık Kanyon, Erzincan

Karanlık Kanyon, Erzincan

Karanlık Kanyon, adrenalin dolu sporlar yapmayı sevenlerin vazgeçilmez bir noktası. 500 metrelik dik yamaçlardan oluşan bu kanyona hem yerli hem yabancı turistler, Wingsuit ve Base Jump gibi aktiviteleri gerçekleştirmek için geliyor. 

Karacaören Barajı, Burdur

Karacaören Barajı, Burdur

Tıpkı Antalya ve Mersin gibi Akdeniz’de bulunan Burdur’un değeri biraz az biliniyor sanki. Halbuki Burdur’un içerisinde Salda Gölü ve Karacaören Barajı gibi harika yerler bulunuyor. Merkez ilçesinde yer alan  Karacaören Barajı, yolu Burdur’a düşen insanların mutlaka uğraması gereken bir yer.

Suuçtu Şelalesi, Bursa

Suuçtu Şelalesi, Bursa

Uludağ, Cumalıkızık, Uluabat Gölü gibi muhteşem yerlere sahip olan Bursa’da mutlaka görülmesi gereken bir başka yer Suuçtu Şelalesi. Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinin su ihtiyacını karşılayan ve bir fay hattının çökmesi sonucunda oluşan bu doğa harikası, 38 metre yüksekliğe sahip şelaleden oluşuyor. 

Erfelek Şelaleleri, Sinop

Erfelek Şelaleleri, Sinop

Karadeniz’in incisi olarak Sinop’ta birbirinden etkileyici yerler bulunuyor. Merkeze yaklaşık 1 saat uzaklıktaki Erfelek Şelaleleri ise hem yerli hem de yabancı turistlerin en çok ilgisini çeken mekanlardan birisi. Erfelek Şelaleleri’ni ziyaret ettiğiniz zaman şelaleleri bir bir tırmanmayı, zirveye ulaştığınız zamanda ise oranın ünlü ayranını içmeyi unutmayın.

Gökpınar Gölü, Sivas

Gökpınar Gölü, Sivas

3 bin metrekarelik bir alanı kaplayan Gökpınar Gölü, Anadolu’nun saklı cenneti olarak anılıyor. Doğal bir akvaryum görünümüne sahip bu gölün turkuvaz rengi, çevresindeki ağaç ve bitkiler ile birlikte muazzam bir manzara oluşturuyor.

Ihlara Vadisi, Aksaray

Ihlara Vadisi, Aksaray

Melendiz Çayı’nın binlerce yıllık aşındırması sonucunda oluşan Ihlara Vadisi’ni bilmeyenimiz yoktur. Türkiye’nin en değerli noktalarından biri olarak gösterilen bu yer, dik ve uzun duvarlara, dibinde de soğuk bir suyla birlikte çevresinde ilk örnekleri M.S IV. yüzyıla dayanan kiliselere sahiptir.

Kaputaş Plajı, Antalya

Kaputaş Plajı, Antalya

Birbirinden güzel sahillere, mağaralara ve şelalelere sahip Antalya’nın en beğenilen noktalarından biri Kaputaş Plajı’dır. Kaş ve Kalkan arasında bulunan bu plaj, yer altından gelen suyun kumların arasından akması sonucunda hem serin hem de turkuaz renginde boncuk gibi bir renge sahiptir.

Nebiler Şelalesi, İzmir

Nebiler Şelalesi, İzmir

İzmir’in güzellikleri saymakla bitmiyor. Efes Antik Kent, UNESCO’nun miras listesine aldığı Selçuk, uzun uzadıya giden kumsalları gibi popüler yerlerin yanı sıra, Dikili ilçesinde de Nebiler adında muazzam bir şelale bulunuyor.

Hamsilos Koyu, Sinop

Hamsilos Koyu, Sinop

Sinop’un bir diğer muazzam yerlerinden Hamsilos Koyu, Akliman’ın biraz ilerisinde kalan bir doğa harikası. Bu koya ister karayolu ile ulaşıp manzaranın tadını çıkarabilir, isterseniz de Akliman’dan kalkan teknelere binerek koyun içerisinde yüzebilirsiniz.

Yedigöller Milli Parkı, Bolu

Yedigöller Milli Parkı, Bolu

Bolu, hem dışarıdan gelen ziyaretçiler hem de kendi sakinleri için dört mevsim boyunca göz alıcı doğa harikalarına sahip bir il. Sanki ünlü ressam Bob Ross’un bir resmi gibi duran Yedigöller Milli Parkı da bu doğa harikalarından sadece biri. Adından da anlaşılacağı üzere irili ufaklı yedi farklı göle sahip bu milli parkı bir an önce ziyaret  etmenizi öneririz.

Tortum Şelalesi, Erzurum

Tortum Şelalesi, Erzurum

Tev Vadisi’nin heyelanla birlikte dökülmesi sonucunda oluşan Tortum Şelalesi, 21 metre genişliği ve 48 metre yüksekliği ile Türkiye’nin en büyük şelalesi olarak nitelendiriliyor. Erzurum’a çoğunlukla Palandöken’de kayak yapmak için uğruyorsanız, bir dahaki sefere bir buçuk saat uzaklıktaki Uzundere ilçesine gidip Tortum Şelalesi’ni de ziyaret etmeyi unutmayın.

Şavşat Karagöl, Artvin

Şavşat Karagöl, Artvin

Listemizden de anlayacağınız üzere Karadeniz’de birbirinden güzel yerler var. Derinliği 33 metre, genişliği de yaklaşık 5 hektar olan Şavşat Karagöl, Artvin’in cennet köşelerinden biri olarak nitelendiriliyor.

İğneada Longoz Ormanları, Kırklareli

İğneada Longoz Ormanları, Kırklareli

İğneada Longoz Ormanları, şehrin gürültüsünden kaçıp doğayla baş başa kalmak isteyenlerin uğrak noktası. Özellikle Marmara bölgesinde oturan sakinlerin ilk tercihi olduğu buraya ister günübirlik gidip Longoz Ormanları içerisinde yürüyüşe çıkabilir, isterseniz kamp ekipmanlarınızı da yanınızda getirerek doğanın içerisinde konaklayabilirsiniz.

Sarıkaya Mağarası, Düzce

sarıkaya mağarası

Düzce’nin Yığılca ilçesinde bulunan Sarıkaya Mağarası, yarı aktif fosil bir mağara olmakla birlikte derinliğiyle birlikte ziyaretçilerini büyülüyor. Toplamda 717 metre uzunluğa sahip bu mağara, aynı zamanda bir su geçiş yolu ve Batı Karadeniz’in en büyük mağarası olma özelliğini taşıyor. 

Tropikal Kelebekler Vadisi, Konya

Tropikal Kelebekler Vadisi, Konya

Aslında Kelebekler Vadisi doğal yollardan oluşan bir yer değil. Aksine, Selçuklu Belediyesi tarafından özenle hazırlanan, içerisinde dünyanın çok uç noktalarında görebileceğiniz kelebek türlerine sahip bir yer. Bir benzeri ancak çok daha küçüğü Avusturya’da bulunan Konya Tropikal Kelebekler vadisi, onlarca kelebek, böcek ve bitki türüne ev sahipliği yaparak ziyaretçilerine son derece farklı bir deneyim yaşatıyor. 

Assos Antik Kent, Çanakkale

Assos Antik Kent, Çanakkale

Tarihçesi M.Ö 900’lü yıllara uzanan Assos Antik Kent, Tunç Çağı’ndan itibaren birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bir yer. Bir gün mutlaka görmeniz gereken kentin en göz alıcı yerlerinin arasında Athena Tapınağı ve antik tiyatro bulunuyor.

Selçuk, İzmir

selçuk izmir

Listemizin son sırasında, UNESCO’nun Dünya Miras Listesi’nde yer alan Selçuk bulunuyor. Dünyanın en büyük açık hava müzelerinden biri olarak anılan bu bölgede Efes Antik Kenti, Ayasuluk Tepesi, Meryem Ana Evi, Mısırlılara hediye edilmek üzere yapılan Anubis Heykelleri gibi tarihin en önemli kalıntıları yer alıyor. 

Selçuk, İzmir ile birlikte listemizi burada sonlandırıyoruz. Elbette yukarıda saydığımız yerler dışında Türkiye'de görmeniz gereken onlarca güzel yer daha var. Sizin listede görmek isteyeceğiniz, gördüğünüz anda aklınıza kazınan yerler hangileri?

94
11
9
9
4
Emoji İle Tepki Ver
94
11
9
9
4