Ninja’nın Ortalamayı Acımasızca Artırdığı Twitch Yayıncılarının Bir Saatlik Kazançları

60
29
24
6
5
Yapılan araştırmalara göre Twitch yayıncılarının kazandıkları para belli oldu. Anlık 15 bin izleyici sayısına ulaşabilen yayıncılar, bir saatte 50 bin dolar kazanabiliyorlar.

Son yıllarda hayatımıza yeni terimler girmeye başladı. Oyun sektörünün genişlemesi, donanımların iyileşmesi ve yenilikçi fikirlerle birlikte hayatımıza giren 'gamer' ve 'yayıncılık' terimleri gün geçtikçe de popülerliğini artırmaya devam ediyor. Tabii oyun ve yayıncılık denildiği zaman da akıllara gelen ilk platform 'Twitch' oluyor. Her ne kadar 'Just Chatting' kategorisi altında sadece sohbet yayınları yapılabilse de, Twitch yayıncılarının birçoğu ünlü video oyunları üzerinden takipçileriyle buluşuyor.

Popülerliğinin artmasıyla artık biraz daha sektörleşme yoluna giren yayıncılık ile ilgili bazı araştırmalar yapıldı. Yapılan araştırmaların konusunu yayıncıların saat başına kazandıkları para oluşturuyordu. Ortaya çıkan sonuçlar ise dudak uçuklatacak cinsten oldu.

Araştırmaların sonuçlarını detaylı olarak inceleyecek olursak; yayıncılar en çok parayı yeni bir oyunun tanıtımını yaparken kazanıyorlar. 15 bin izleyicinin eş zamanlı olarak katıldığı yayınlarda, bir yayıncı saat başına ortalama olarak 25 bin ila 35 bin dolar arasında para kazanabiliyor. Dünyanın en popüler yayıncılarından olan Ninja ve DrLupo gibi yayıncıların bir saatlik kazançları ise 50 bin dolara kadar çıkabiliyor.

Geçtiğimiz şubat ayında piyasaya sürülen Apex Legends'ın yapımcısı Electronic Arts, oyunu tanıtması için Ninja'ya 1 milyon dolar ödeme yaptığını açıklamıştı. Ninja ise yapmış olduğu açıklamalarda, 2018 yılındaki toplam gelirinin 10 milyon doların üzerinde olduğunu, aylık kazancının ise 500 bin dolar civarında olduğunu açıklamıştı.

Aslına bakarsak oyun yapımcıları, ünlü yayıncılara bu kadar uçuk paralar akıtmayı normal buluyorlar. Bunun sebebi ise elbette reklam. Electronic Arts'ın yaptırmış olduğu reklamların geri dönüşü beklenenin üzerinde oldu. Oyun, piyasaya çıkışının ilk ayında 50 milyon oynayıcıya sahip oldu. Apex Legends reklamlarını yapan bir diğer yayıncı DrLupo ise yapmış olduğu açıklamalarda, bu reklamların faydasını anlattı. DrLupo'ya göre izleyicilerle yayıncıların arasında süre geçtikçe belirli bir güven duygusu oluşuyordu. İzleyiciler için yazılı kaynaklardan daha çok güvendikleri bir ismin tavsiyeleri önde geliyordu ve aslında bu konuda haklıydı da. 

Twitch yayıncıları, milyonlarca dolar para kazanmaya devam edecek gibi görünüyorlar. Bunun sebebi de yakın zamanda piyasaya çıkacak olan Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint ve Borderlands 3 gibi oyunların da yapımcı şirketlerinin oyunların tanıtılması için Twitch yayıncılarına ödeme yapacaklarını doğrulamaları. Bakalım Twitch yayıncılarının bu yaptırım gücü, oyun sektörünü nasıl etkileyecek.

Kaynak : https://www.techspot.com/news/80143-top-twitch-streamers-earning-50000-hour-play-latest.html
60
29
24
6
5
Emoji İle Tepki Ver
60
29
24
6
5