Twitter’ın 'Mavi Tik’inin Türkiye Fiyatının Açıklandığı İddia Edildi: Peki Bu Fiyat Ne Kadar Doğru?

20
14
4
0
0
App Store'da Twitter'ın 'Uygulama İçi Satın Alımlar' kısmı incelendiğinde, platformda mavi tiki ücretli yapacak olan Twitter Blue aboneliğinin 109,99 TL fiyata sahip olabileceği görüldü. Peki, bu fiyat ne kadar doğru?

Elon Musk tarafından satın alınan Twitter’da doğrulanmış hesaplarda karşımıza çıkan ‘mavi tik’ rozetinin ücretli olacağı açıklanmıştı. Twitter Blue aboneliğiyle gelecek yeni sistemle, tüm kullanıcıların para ödedikleri takdirde onaylanmış hesaba sahip olabileceği ifade edildi.

Bazı tartışmalara yol açan ‘paralı mavi tik’ dönemi, dün resmen başladı. Şirket, ABD’de aylık 8 dolar ücret karşılığında yeni Twitter Blue’yu resmen kullanıma sundu. Elon Musk, abonelik ücreti için bölgeden bölgeye yerel fiyatlandırma uygulanabileceğini söylemişti. Son çıkan haberlerde, Twitter'ın mavi tik ücreti için gerekli olan Blue aboneliğinin fiyatının ortaya çıktığı iddia edildi. 

Twitter Blue için ortaya atılan 109,99 TL'lik fiyat ne kadar doğru?

Uygulama mağazasındaki ‘Uygulama İçi Satın Alımlar’ bölümü kontrol edildiğinde Türkiye için abonelik ücretinin 109,99 TL olduğu görülüyor. Ancak bu fiyat, henüz Türkiye'de olmayan Blue aboneliğinin eski fiyatı. Yani, bu fiyat zaten çok uzun bir süredir App Store'da 'Uygulama İçi Satın Alımlar' kısmında mevcut. Muhtemelen hizmet ülkemize sunulduğunda daha farklı bir fiyatla karşılaşacağız.

Twitter Blue; şu an için Avustralya, Birleşik Krallık, Yeni Zelanda, ABD ve Kanada olmak üzere yalnızca belli ülkelerde kullanılabiliyor. Türkiye'den Blue onaylı mavi tik alan kullanıcılar, ülke verileri değiştirildiği için bu onayı alabiliyor. 

Bunun sadece iOS kullanıcıları için olduğunu da vurgulayalım. Elon Musk, yaptığı açıklamalarda sistemin öncelikli olarak belli ülkelerde iOS’a çıkacağını belirtti. Ünlü iş insanı, sorunları hallettikten sonra diğer platformlara ve ülkelere geleceğini aktardı.

20
14
4
0
0
Emoji İle Tepki Ver
20
14
4
0
0