Twitter, 'Paralı Mavi Tik' Özelliğini Yine Erteledi: Bu Sefer Nedeni Ne Dolandırıcılar, Ne Twitter Çalışanları...

12
9
5
1
0
Elon Musk'ın Twitter'daki ücretli mavi tik uygulaması çıkmaza girdi. Daha önce yapılan açıklamaya göre 29 Kasım itibarıyla aktifleştirilecek olan sistem, aktifleştirilmedi. Peki Twitter'da bu sefer neler oluyor?

44 milyar dolarlık ödeme karşılığında dünyanın en popüler mikroblog platformu Twitter'ı satın alan Elon Musk, en çok da "paralı mavi tik" uygulaması ile gündemde. Musk'ın planına göre doğrulanmış hesap rozeti satın almak isteyen kullanıcılarının, aylık 7,99 dolar karşılığında Twitter Blue abonesi olması gerekecekti. Kararı hemen uygulamaya koyan Musk, kısa sürede pişman oldu. Zira taklitçi hesaplar, ödeme yapıp gerçek hesaplar gibi davranmaya başlamışlardı.

Hal böyle olunca da Twitter Blue abonelikleri askıya alındı. Elon Musk, uygulamanın 29 Kasım'da yeniden başlayacağını duyurdu. Ancak böyle bir şey gerçekleşmedi. Twitter'da mavi tik almayı sağlayacak Twitter Blue aboneliği, tarih 30 Kasım'ı gösteriyor olmasına rağmen aktif edilmedi.

Elon Musk, Apple'ın yüzde 30'luk komisyon kesintisinden rahatsız gibi görünüyor

Elon Musk

Konuya aşina kaynaklara dayandırılan iddialara göre Elon Musk, Apple'ın App Store'daki yüzde 30'luk kesinti uygulamasından son derece rahatsız. Hal böyle olunca da mavi tiki ücretli hale getiren Twitter Blue aboneliğini başlatmadı. Ancak bu noktada nasıl bir çözüm üretileceği bilinmiyor. Zira kapalı kaynak kod sistemine sahip iOS ekosisteminde App Store'u aşmak, pek de kolay bir şey değil. Akla gelen ilk çözüm, Twitter Blue aboneliğini Twitter Web sürümüne özel hale getirmek gibi geliyor...

Aslına bakacak olursak yaşananlar şaşırtmadı. Zira Elon Musk, Apple ile ilgili rahatsızlıklarını birkaç gündür dile getiriyor. Twitter'daki bir paylaşımında "Apple'ın App Store'dan satın aldığınız her şeye gizli bir şekilde %30 vergi koyduğunu biliyor muydunuz?" ifadelerini kullanan Musk, Apple'ın Twitter'ı App Store'dan kaldırmakla tehdit ettiğini de söylemişti. Önümüzdeki günlerde bu meseleyi konuşmaya devam edeceğiz gibi görünüyor...

12
9
5
1
0
Emoji İle Tepki Ver
12
9
5
1
0