Twitter CEO'su: Twitter, Zorbalık Yapmayı Çok Kolaylaştırıyor

9
2
1
1
1
Twitter'ın "başkalarını taciz etmeyi ve kötülük yapmayı çok kolaylaştırdığını" kabul ettiğini söyleyen Twitter CEO'su Jack Dorsey, sorunu sistematik bir şekilde ele almanın kendisinin en büyük endişesi olduğunu söyledi.

Twitter CEO'su Jack Dorsey bu hafta yaptığı TED konuşmasında, kötü niyetli tweet'leri tanımlamak için insanların rapor etmelerini beklemek yerine makine öğrenmesine daha fazla ağırlık verdiğini, daha fazla güvendiği belirtti.

Dorsey, yaptığı konuşmada "Kötüye kullanım gördük, taciz gördük, manipülasyon, otomasyon, insan koordinasyonu ve yanlış bilgilendirme gördük" dedi ve "Bunlar 13 yıl önce hiç beklemediğimiz şeyler" şeklinde sözlerini bitirdi.

Sistemin takipçilere ve beğenilere aşırı ağırlık verdiğini de belirten Dorsey, ardından şu sözleri kullandı: "Şu anda sistem, başkalarını taciz etmeyi ve kötüye kullanılmayı çok kolaylaştırıyor. Ayrıca Twitter, kadınlar için şu an oldukça korkunç bir durum oluşturuyor."

Platformu "daha az kötü" bir hale getirme çabalarının bir parçası olarak Twitter, bu hafta yaptığı açıklamada insanlara tweetlerine gelen yanıtları gizleme seçeneği sunmayı planladıklarını; böylece kullanıcıların kendi konuşmalarında daha fazla kontrol yetkisine sahip olacaklarını söyledi.

Bu özellik tweetleri trolleyenleri gizleme potansiyeline sahip olsa da, kullanıcıların başkaları tarafından söylenen yanlış şeyleri düzeltmesi için daha zor bir durum oluşturabilir. Hatırlayacak olursak Facebook ve Instagram gibi diğer sosyal medya platformları, kullanıcılarına kendi gönderilerinin altındaki yorumları silme seçeneğini de veriyor.

Kaynak : https://gadgets.ndtv.com/social-networking/news/twitter-ceo-jack-dorsey-admits-the-platform-makes-it-easy-to-abuse-others-2026056
9
2
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
9
2
1
1
1