Twitter, Instagram Hikayeler'in 'Yakın Arkadaşlar' Özelliğini Kopyaladı

5
2
0
0
0
Twitter, kısıtlı bir kullanıcı kitlesiyle "Güvenilir Arkadaşlar" isimli bir özelliği test etmeye başladı. Instagram hikayelerindeki "Yakın Arkadaşlar" özelliğine benzeyen bu özellik, bir tweetin yalnızca belirli bir grup kullanıcı tarafından görüntülenebilmesini sağlıyor.

Dünyanın en popüler sosyal ağlarından bir tanesi olan Twitter, yeni bir özelliği test etmeye başladı. Bu özellik, tıpkı Instagram'ın hikaye özelliği içinde bulunan "Yakın Arkadaşlar" özelliğine benziyor. Bu özellik kullanıma sunulduğunda, gönderilen bir tweetin yalnızca belirlenmiş kişiler tarafından görülmesi sağlanacak.

TechCrunch tarafından servis edilen özellik, "Güvenilir Arkadaşlar" olarak isimlendiriliyor. Özelliği aktifleştirdiğinde her şeyden önce bir liste oluşturması gerekecek olan kullanıcı, bu sayede güvendiği arkadaşlarının kimler olduğunu belirlemiş olacak. Güvenilir Arkadaşlar modunda paylaşılan tweetler de yalnızca bu listedeki kullanıcılar tarafından görüntülenebilecek. 

Twitter'ın yeni özelliği böyle görünebilir

Twitter

Oldukça basit bir mantığa sahip olan özelliğin tek işlevselliği, tweetleri görecek kullanıcıların kısıtlanmasını sağlamış olmak. Böylelikle kullanıcılar, attıkları bir tweeti yalnızca o konuyla ilgilenen kullanıcıların görmelerini sağlayabilecekler. Ya da hayatınızla ilgili özel olduğuna inandığınız bir paylaşım yapacaksanız, bu paylaşımı yalnızca yakın arkadaşlarınız tarafından görülebilir yapabilirsiniz. Kullanım tercihi, tamamen size bırakılmış durumda...

Twitter'ın şimdilik oldukça küçük bir kullanıcı kitlesiyle test ettiği özelliğin ne zaman kullanıma sunulacağı belli değil. Ayrıca bu özelliğin yalnızca mobile mi özel olacağı yoksa platformun masaüstü sürümüne de mi geleceği şimdilik bilinmiyor. Ancak Twitter, test etmeye başladığı özellikleri bekletmeyi seven bir şirket değil. Bu da Güvenilir Arkadaşlar özelliğinin yakın bir gelecekte kullanıma sunulabileceğini düşündürüyor.

Kaynak : https://www.imore.com/twitter-could-soon-let-you-sent-tweets-trusted-friends-instead-your-followers?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+TheIphoneBlog+%28iMore%29
5
2
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
5
2
0
0
0