Şimdi Elon Musk Düşünsün: Twitter’da İşten Çıkarılan Bir Yönetici, Mahkeme Kararıyla Kovulmaktan Kurtuldu

7
3
2
1
0
İrlanda’da bir Twitter yöneticisi, işten çıkarılmasına karşı mahkemeye gitti ve kovulma sürecini durdurmayı başardı. Bu durum ileride Twitter’da işten çıkarmaları ilginç bir noktaya taşıyabilir.

Geçtiğimiz günlerde Elon Musk bir mail ile çalışanlarına seslenmiş, ya çok çalışmaları gerektiğini ya da istifa etmeleri gerektiğini ifade etmişti. Ayrıca platform çok sayıda çalışanın da işine son vermişti. Bu işten çıkarmalara karşı davalar da açılmaya başlandı. 

İrlanda’da Twitter’ın küresel topluluk politikalardan sorumlu başkan yardımcısı Sinead McSweeney, işten çıkarılmasının üzerine soluğu mahkemede aldı. McSweeney, mahkemede istifa etmemesine rağmen artık Twitter çalışanı değilmiş gibi muamele gördüğünü söyledi. Mahkeme şimdilik kovulma kararını ihtiyati tedbir ile durdurdu. 

Elon Musk’ın başı AB yasaları ile derde girebilir

twitter

McSweeney, Musk’ın “aşırı çalışma” mailini görmezden gelmiş olmasına rağmen, Twitter tarafından yöneticiye tazminat paketini kabul ettiği yönünde bilgi verildi. Yüksek Mahkeme yargıcı, McSweeney’e Cuma günü bir ihtiyati tedbir kararı çıkararak Twitter’ın McSweeney’i işten çıkarmasına engel oldu. 

Yöneticinin avukatları, McSweeney’nin işinden ayrılmayı planlamadığını söylerken, Twitter da yöneticinin şirketteki rolüne adanmışlığının asla sorgulanmadığını belirtti. Ardından da McSweeney’nin yeniden Twitter mailine, Dublin ofisine ve diğer hizmetlere erişiminin sağlanacağını ifade etti. 

Şu anda Twitter kanadından da McSweeney kanadından da konuyla ilgili bir ek açıklama yapılmamış durumda. Öte yandan her ne kadar Twitter bir Amerikan firması olarak bilinse de dünya çapında ofisleri olan bir organizasyon ve her işten çıkarma süreci farklı yasal uygulamalara bağlı olarak değişiklik gösterebiliyor. Özellikle AB yasaları işçilerden olan yapısı ile Twitter avukatlarını oldukça meşgul edecek gibi gözüküyor.

Kaynak : https://www.businessinsider.com/twitter-executive-wins-court-injunction-stop-elon-musk-firing-her-2022-11
7
3
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
7
3
2
1
0