Milli Baz İstasyonu ULAK, Vodafone ile Hizmet Vermeye Başladı

28
10
8
1
1
Yerli ağ teknolojileri konusunda faaliyet gösteren Ulak Haberleşme A.Ş., Vodafone ile birlikte çalışarak Karadeniz Bölgesi'ne baz istasyonlarını yerleştirdi. Vodafone Türkiye CEO'su Colman Deegan, baz istasyonlarının yerleştirilmesi ve iletişimin yerlileştirilmesi hakkındaki fikirlerini ifade eden bir açıklama yaptı.

Yerli ağ teknolojileri geliştirmek, yerli ve milli imkanlarla geliştirilen mevcut 4.5G teknolojilerini sürdürülebilir kılmak ve gelişen teknoloji ve uygulamaların doğuracağı gereksinimleri karşılamak doğrultusunda, 5G ve sonrası için dünya standartlarında yenilikçi, dinamik ve yaratıcı, ARGE'ye dayalı çözümler üretmeyi kendine görev edinmiş Ulak Haberleşme A.Ş.'nin baz istasyonları, Vodafone ile iş birliği içerisinde faaliyete geçiriliyor.

Artan iletişim ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikte uçtan uca, sürdürülebilir ve güvenilir iletişim altyapılarına yönelik ürün ve teknolojileri, milli ve yerli imkanlardan azami oranda istifade edip, oluşturduğu ekosistemle beraber sağlayacak; iletişim teknolojilerinin geleceğine şekil verecek küresel bir kurum olmayı hedefleyen ULAK, Vodafone ile birlikte Karadeniz Bölgesi'ne odaklanan çalışmalarını tamamladı.

vodafone

İletişim konusunda yerlileşmeye tam destek veren Vodafone, Karadeniz Bölgesi için 150 adet ULAK baz istasyonunu devreye soktu. Hürriyet'in haberine göre Vodafone, bu gelişmeyle birlikte Türkiye'nin yerlileşme hedefine verdiği desteği bir adım daha ileri taşımayı hedefliyor.

Vodafone, Türkiye'nin iletişim sektöründe yerlileşme çabasına destek vermek üzere ULAK'ın baz istasyonları kullanıcılara hizmet vermek için kullanacağını belirtti. Vodafone Türkiye CEO'su Colman Deegan ise gelişme hakkında aşağıda bulunan açıklamayı yaptı.

yerli ve milli

"Vodafone Türkiye olarak, yerli ve milli ürün ekosisteminin büyümesini önceliklerimizden biri olarak görüyoruz. Yazılım ve donanım alanında atılacak adımların yerli üreticilerle hayata geçirilmesini, teknoloji alanında Türkiye’nin dünyada söz sahibi olması açısından önemli buluyoruz. Bu çerçevede, yerli ürün üreten ve ürünü şebekemiz standartlarında olan her üreticiyle çalışıyoruz. Yerli ve milli üretim alanında bir örnek olan ULAK yerli baz istasyonunun ticari olarak hizmet verebilmesi için ilk günden bu yana en fazla destek veren şirketlerden biri olduk. Global tecrübemizi ve mühendislik bilgimizi en kapsamlı şekilde ULAK’ın geliştirilmesi için kullandık. Ağustos ayı itibariyle de ULAK baz istasyonlarını ticari şebekemizde devreye almaya başladık."

Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/teknoloji/ulak-vodafone-sebekesinde-canli-olarak-hizmet-vermeye-basladi-41313172
28
10
8
1
1
Emoji İle Tepki Ver
28
10
8
1
1