Rusya: Uzay İstasyonu'ndaki Deliğin Sebebini Biliyoruz Ancak Paylaşmayacağız

45
18
8
8
4
Geçtiğimiz senenin ağustos ayında, Uluslararası Uzay İstasyonu’nun Rusya’ya ait kapsülünde bir delik ortaya çıkmıştı. Deliğin nedeni araştırılırken Rusya Federal Uzay Ajansı, kapsüldeki deliğin sebebini bildiğini ancak bunun hakkında hiçbir şey söylemeyeceklerini belirtti.

Uluslararası Uzay İstasyonu’nda görev yapan astronotlar, istasyondaki bir deliğin varlığından 2018 yılının ağustos ayında haberdar oldular. İstasyonda yavaş ama sabit bir şekilde hava basıncı kaybedildiğini fark eden astronotlar, olayı derhal rapor ettiler ve deliği epoksi ve bant ile kapattılar.

Deliğin neden oluştuğu ise bir muammaydı. O zamanlardan günümüze kadar devam eden araştırmalar, Rusya Federal Uzay Ajansı’nın söylediğine göre sonuç verdi. Roscosmos, deliğin sebebini öğrendiklerini açıkladı.

NASA dâhil hiç kimse bu konuda bilgilendirilmedi:

Uluslararası Uzay İstasyonu ISS

Rus Uzay Ajansı Roscosmos da deliğin varlığından haberdar olunduğundan beri araştırma yapan kurumlardan biri ve söylenenlere göre Roscosmos, deliğin sebebini öğrenmiş durumda. Roscosmos, deliğe neyin sebep olduğunu bilmesine rağmen kimseye bir şey söylememekte kararlı gibi gözüküyor.

Roscosmos’un başkanı Dmitry Rogozin, “Delik, kapsülün yaşam bölümlerindeydi ve uzun zaman sonra yeniden etki etmeye başladı. Bütün örnekleri aldık ve bütün testleri yaptık. Deliğe tam olarak neyin sebep olduğunu biliyoruz ancak sizlere hiçbir şey söylemeyeceğiz” açıklamasını yaptı. Rogozin, “Bir nevi gizliliği korumamız gerekiyor” diyerek sözlerini noktaladı. Rogozin’in açıklamaları, ellerinde var olduğunu söylediği bilgilerin NASA ile paylaşılmadığını da açıkça gösterdi.

Kaynak : https://www.sciencealert.com/russia-knows-what-caused-the-hole-in-the-iss-and-nasa-wants-answers
45
18
8
8
4
Emoji İle Tepki Ver
45
18
8
8
4