UNESCO'dan Zehir Zemberek Sesli Asistan Açıklaması: Çok Cinsiyetçiler

22
3
2
1
0
UNESCO tarafından yayımlanan bir raporda, sesli asistanların erkek kullanıcılara karşı olan tavırlarının doğru olmadığı ve bu tavırların erkeklerde kadınların 'yumuşak başlı' olduklarını düşündüreceği ifade edildi.

UNESCO tarafından yayımlanan bir raporda, Amazon'un Alexa'sı ve Apple'ın Siri'si gibi sesli asistanlarında cinsiyetçi tavırların olduğu açıklandı. Yayımlanan rapora göre sesli asistanların erkek kullanıcılara karşı olan tavırlarının, insanların gözünde kadınların çapkın ve boyun eğen bir kişiliğe sahip olduklarının düşünülmesine yol açıyor. 

UNESCO'nun araştırmacılardan bu konuyu incelemeleri istendiği ve yapılan incelemelerin sonucunda da böyle bir durumun gerçekten var olduğu ifade edildi.

Yapılan çalışmalarda özellikle Amazon ve Apple ön plana çıktı. Araştırmalara göre asistanlar, kendileriyle müstehcen içerikli konuşmalar yapan erkeklere karşı utangaç ve bazen de cesaretlendirici tutumlar sergiliyor. Bu da raporda önemli bir nokta olarak belirtiliyor ve raporun temelini oluşturuyor. Buna göre sesli asistanlar erkek kullanıcılar için uysal birer yardımcı olarak görülüyor ve bu da erkeklerin düşünce yapısında kadınların yerini belirliyor. 

UNESCO tarafından yayımlanan raporda bu durumun sebeplerine yer verildi. Apple ve Amazon'un yapay zeka birimlerinde bulunan erkek mühendislerin sayısının çok fazla olmasının böyle bir duruma yol açmış olabileceği, şirketlerin bu konuda kadınlara daha çok yer vermesi gerektiği ve mümkünse sesli asistanlarda kullanılan seslerin cinsiyetlerinin değiştirilebilir olması gerektiği ifade edildi.

Yayımlanan rapor haricinde açıklamalarda da bulunan UNESCO yetkilileri tarafından, birçok toplumda kadınların itaatkar ve hoşgörülü olduklarının, kendilerine yapılacak olan taciz gibi durumlara müsamaha göstereceklerinin düşüldüğünü, bu durumun da bu yanlış algıyı pekiştirebileceği ifade edildi.

Kaynak : https://www.thesun.co.uk/tech/9126243/siri-encourages-sexism-flirting-un/
22
3
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
22
3
2
1
0