Ünlü Lens Üreticisi Zeiss'ten 64 MP Kameralı Akıllı Telefon Açıklaması

13
6
6
5
1
Önümüzdeki dönemlerde akıllı telefonlarda kullanılacak olan 64 megapiksel kameralar ile ilgili açıklamalarda bulunan Carl Zeiss CEO'su, bu teknolojinin akıllı telefonları hem performans hem de maliyet açısından işlevsiz kılacağını düşünüyor.

Akıllı telefon sektörü her geçen gün büyük yeniliklerle karşımıza çıkıyor. Rekabetin çok büyük olduğu bu sektörde akıllı telefon üreticileri, ön plana çıkmak için yeni teknolojiler üzerinde çalışıyorlar. Son dönemlerde konuşulan bu yeni teknolojilerden bir tanesi 64 megapiksel kamerası olan akıllı telefonlar.

Üreticilerin son amiral gemilerinde 48 megapiksellik kameralar kullanılmaya başlandı. Bu kameralar, akıllı telefonlar için fazlasıyla kaliteli bir performans sunabiliyor. Peki 64 megapiksel kameralar gerçekten gerekli mi? Bu sorunun cevabını, kamera sensörü sektörünün önde gelen isimlerinden olan Carl Zeiss'in CEO'su Michael Kaschke verdi.

zeiss

Michael Kaschke'in açıklamalarına göre 48 megapiksel kameralar, akıllı telefonlar için fazlasıyla yeterli. Kaschke, 48 megapiksel kameraların donanımsal özellikleri nedeniyle akıllı telefonlarda adeta bir kırılma noktası oluşturduğunu düşünüyor. Kaschke'ye göre mevcut kamera donanımlarının biraz daha geliştirilmesi hem maliyet hem de performans nedeniyle akıllı telefonları ulaşılmaz hale getirebilir. 

Kaschke, bu kadar gelişmiş bir kamera sisteminin akıllı telefonlara entegre edilmesi yerine müşterilerin, profesyonel fotoğraf makinelerine yönelmeleri gerektiğini düşünüyor. Böylelikle kullanıcılar, hem donanımsal açıdan fazlasıyla yeterli olan bir akıllı telefona sahip olacaklar hem de profesyonel fotoğraf makineleri kullanıcılara istediği her imkanı sunabilecek.

Akıllı telefon üreticileri ve potansiyel müşteriler, Kaschke'nin bu açıklamalarını ne kadar ciddiye alır bilinmez ancak 64 megapiksel kameralı akıllı telefonların, ilerleyen dönemlerde hayatımıza gireceğini söylemek su götürmez bir gerçek. 64 megapiksel kameralı akıllı telefonların gün yüzüne çıkmasıyla birlikte, bu sensörlerin kullanıcılara neler sunacağını hep birlikte göreceğiz.

Kaynak : https://www.gizmochina.com/2019/07/29/zeiss-ceo-thinks-64mp-cameras-could-be-overkill-for-smartphones/
13
6
6
5
1
Emoji İle Tepki Ver
13
6
6
5
1