Milyonlarca Görme Engelli İçin 'Biyonik Göz' Geliştirildi

1
0
0
0
0
Araştırmacılar tarafından geliştirilen biyonik gözle ilgili araştırmalar sonuca ulaşarak, ülkemiz dahil milyonlarca insanın veya bu işlevi doğduğundan itibaren yapamayanların tekrar görmesi sağlanacak.

İnsanın 5 duyu organından bir tanesi ve en önemlisi olan gözler, maalesef ya doğuştan ya da bir kaza sonucu kaybedilebiliyor. Araştırmacılar, insanların tekrardan görebilmesini sağlamak amacıyla bu konu üzerinde yıllardır çalışıyorlar ve hala da bu çalışmalarına devam etmekteler. 

30 yaşında bir kadının beyni içerisine yerleştirilen alıcı çip, kadının tekrardan görebilmesi sağladığı gibi milyonlarca doğuştan göremeyen veya bu duyu organını kaybeden insanlara da ümit olmaya başladı. Temel çalışma prensibi olarak gözlük üzerindeki video kamera çektiği görüntüleri ufak cep bilgisayarına gönderip, içerisinde düzenlenen görüntüleri verici üzerinden beyne gönderiyor. Kadının tekrar görebilmesiyle elde edilen bu başarılı sonucun sevincini yaşayan araştırmacılar, bu teknolojinin önümüzdeki yıllarda Türkiye'deki hastalar üzerinde de kullanılmasını sağlayacak.

Kaynak : http://interestingengineering.com/new-bionic-eye-sight-blind/
1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0