Valve, Yeni VR Seti Valve Index'i Duyurdu

11
4
3
0
0
Valve'nin, HTC ile ortak olarak değil, kendi başına ürettiği Valve Index Mayıs 2019'da tanıtılacak.

Cuma gecesi beklenmeyen bir şekilde Valve, yeni VR seti Valve Index’i internet sitesinde duyurdu. Görünüşe göre bu ürün firmanın uzun zamandır birlikte çalışıtığı VR partneri HTC ile ortak bir çalışma değil, kendisine ait. Sitede Mayıs 2019 ibaresinden başka bir bilgi görünmüyor.

Yayınlanan görsel ile geçmiş Valve ürünleri de kullanılarak ürün hakkında çıkarım yapılabilir. Valve Index’te 4 çıkıntı görünüyor ve bunlar muhtemelen ikinci nesil VR’larda kullanılan geniş açılı kameraler. Bu kameralar ile VR’ı çıkarmadan odada gezinebiliyorsunuz.Görselde bir tane ayarlama kaydıracı görülüyor, bununla muhtemelen mercekler arasındaki mesafe ayarlanacak. Diğer teknik detaylar hakkında henüz bir bilgimiz yok.

Ekim ayında yayınlanan bir habere göre Valve’nin 135 derece görüş açısına sahip, “knockles” ismi verilen hareket kontrolcülerinin kullanıldığı bir VR üzerinde çalıştığı söylenmişti ve muhtemelen o zamandan beri test ediliyordu. Ama Valve’nin yaptığı işten çıkarmalarla yeni VR ürünü ile ilgili spekülasyonlar da karmaşıklaştı. Çünkü bir yıl önce Reddit’te şirketin üzerinde çalıştığı bir VR protatipi sızdırılmış ve VR donanım departmanının ayrıldığı bilgisi gelmişti. Üzerinde çalışıldığı belirtilen VR protatipi bu Index olabilir.

Mayıs 2019’da yapılacak tanıtım ile daha çok bilgiye sahip olacağız. Valve bu alanda Oculus ve HTC gibi rakiplerinin bulunduğu kalabalık bir piyasaya girecek.

Kaynak : https://www.theverge.com/2019/3/29/18287734/valve-index-virtual-reality-vr-headset-may-2019-reveal-announcement
11
4
3
0
0
Emoji İle Tepki Ver
11
4
3
0
0