Volkswagen Yoldan Çıkıyor: Off-Road Canavarı Atlas Cross Sport R ile Tanışın

28
3
2
1
0
Alman otomobil üreticisi Volkswagen, ürkütücü bir görüntüye sahip olan Atlas Cross Sport R adındaki yeni arazi aracını 2019 Los Angeles Otomobil Fuarı’nda tanıttı. 480 beygir gücündeki bu canavar, gelecek yıl Meksika’da düzenlenecek olan off-road yarışı Baja 1000’de boy gösterecek.

Geçtiğimiz günlerde kapılarını açan LA Auto Show'un en iddialı katılımcılarından biri olan Alman otomotiv devi Volkswagen, Atlas Cross Sport R adındaki yeni arazi aracının üzerindeki sır perdesini kaldırdı. Müthiş bir heybete sahip olan araç, Volkswagen’in yeni SUV modellerinde gördüğümüz far ve stop lambası tasarımını büyük ölçüde benimsiyor. 

Off-Road VW

Buna rağmen jilet ızgarasıyla bir hayli ürkütücü görünen Atlas Cross Sport R, gelecek yıl Meksika’da düzenlenecek olan off-road yarışı Baja 1000’de tozu dumana katmaya hazırlanıyor. Daha önce Baja’da yarışan Beetle modelleri görmüştük; ancak VW’nin SUV modellerini bu formda görmek bir hayli ilginç. 

atlas cross sport baja

Kaputunun altında 2.0 litrelik turboşarjlı dört silindirli bir motor bulunan Atlas Cross Sport R, VW’nin dediğine göre “performans ve güvenilirlik” arasında hassas bir denge kuruyor. Araç şu anda 480 beygir güç (358 kW) üretiyor; ancak söz konusu motor aslında 600 beygir gücü (447 kW) üretme kapasitesine sahip. Nitekim VW, Atlas Cross Sport R'ın teknik olarak hala test edilmekte olan bir konsept olduğunu belirtiyor.

atlas cross sport

Alman marka; araç, üretim bandından henüz inmediği için teknik özellikleri hakkında başka detay vermiyor. Tamamen Baja 1000 yarışı için geliştirilen Atlas Cross Sport R, Baja’nın 7 klasmanında yarışan ilk dört tekerden çekiş sistemine sahip araç olacak. Direksiyonun başında ise Ünlü Rallycross şampiyonu ve eski Top Gear Amerika sunucusu Tanner Foust olacak. 

Atlas Cross Sport R modelinin diğer fotoğraflarına aşağıdan bakabilirsiniz:

Atlas Cross Sport R 1

Atlas Cross Sport R 2

Atlas Cross Sport R 3

Atlas Cross Sport R 4

Atlas Cross Sport R 5

Kaynak : https://www.motor1.com/news/383534/vw-atlas-cross-sport-r/
28
3
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
28
3
2
1
0