Volkswagen'in Türkiye'de Üreteceği İlk İki Model: Passat ve Superb

41
9
2
1
0
Volkswagen’in Türkiye’de gerçekleştireceği yatırım ile ilgili konuşan Yüce Auto Skoda Genel Müdürü Zafer Başar, şirketin, Passat ve Superb modellerinin ülkemizde üretme planlarını değerlendirdi.

Alman otomobil üreticisi Volkswagen’in Türkiye’de açacağı fabrika uzun süredir ülke gündemini meşgul eden konulardan bir tanesi. Yüce Auto Skoda Genel Müdürü Zafer Başar, Volkswagen’in Türkiye’de üretmesi beklenen modelleriyle ilgili yorumlarda bulundu. Passat ve Superb modellerine ilişkin fikirlerini dile getiren Başar, “Hem Passat hem de Superb, sedan sınıfında Avrupa'da en fazla satılan modeller. Bu nedenle aramızda hoş bir yarış olacak Türkiye'de de üretildiği zaman... Onlar kendi iddialarını ortaya koyacaklar, biz kendi iddiamızı ortaya koyacağız” dedi.

Eylül sonunda 228 bin araç satıldığını söyleyen Zafer Başar, bu senenin son 2 ayından ve gelecek yıldan oldukça ümitli olduklarını dile getirdi. Başar, “iklim biraz daha iyileşiyor ve ekonomiye olan güven gittikçe artıyor. Gelecek yıl bunun devam edeceğini ve sadece otomobil olarak 500 bin civarında bir otomobil pazarı oluşacağını düşünüyoruz. Biz bu senenin son 2 ayından ve gelecek senenin 12 ayından umutluyuz” dedi.

Volkswagen, isabetli bir yatırım yaptığını gelecek yıllarda görecek

Volkswagen

Zafer Başar, Volkswagen’in Türkiye’deki yatırımıyla Türkiye ekonomisine çok büyük katkı sağlayacağın söylerken bu yatırımı, şirket olarak da desteklediklerini ifade etti. Son dönemde yaşanan gelişmelerde sebebiyle Volkswagen yatırımının etkilenmeyeceğini söyleyen Başar, şunları söyledi:

“Üretici birimler, 100-150 yıllık iş birlikleri içinde bu yatırımları yaparlar. Küçük olaylar, küçük siyasal gelişmeler bu büyük, dev markaların yatırım kararlarını etkilemez. Baktığınız zaman, Volkswagen ailesi, dünyanın her yerinde yatırım yapıyor. Türkiye'yi tercih etmeleri de haklı gerekçelere dayanıyor. Kendileri de, Volkswagen Grubu açısından düşünüldüğünde, içinde Skoda da var tabii, bunun ne kadar isabetli bir yatırım olduğunu gelecek yıllarda görecekler. Bunlardan emin olmasalar zaten böyle bir yatırımı yapmazlardı.”

Alman otomobil üreticisi Volkswagen, bu ayın başında Manisa’da 943,5 milyon TL sermayeyle Volkswagen Turkey Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ’yi kurmuştu. Şirketin hangi modellerini Türkiye’de üreteceği ise açıklanmamıştı.

Kaynak : https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/volkswagenin-turkiyede-uretecegi-iki-model-belli-oldu/1627469#
41
9
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
41
9
2
1
0