Google Play'de Adware İçeren İki Popüler Uygulama Keşfedildi

61
15
5
4
3
Google Play'de sayısız uygulama bulunuyor. Bunlardan bazıları gerçekten işe yarar uygulamalar ancak bazen zararlı uygulamalar da yüklenebiliyor. Bir güvenlik firması olan Wandera iki uygulamada adware keşfetti.

Wandera adlı güvenlik firmasının tehdit araştırma ekibi, Google Play'de adware içeren ve üreticileri farklı olmasına rağmen neredeyse aynı davranan iki farklı uygulama keşfetti. Uygulamalar Android 5.1.1 Lollipop yüklü cihazlarda kullanılabiliyordu. Güncel yazılım kullanan cihazlar açısından bir problem yaratmıyordu.

Daha önce de Google Play'de benzer uygulamalar bulunmuştu. Şimdi bulunanlar ise 'Sun Pro Güzellik Kamerası' ve 'Fun Sweet Beauty Selfi Kamerası' adlarını kullanıyor.

Uygulamalar 500 binin üzerinde indirilmiş

android adware

Reklam uygulamalarını bulmaktan çok daha şaşırtıcı olan şey uygulamaların 500 bin, hatta 1 milyona yakın indirilmesiydi. Sun Pro Güzellik Kamerası 500 bin indirilirken diğer uygulama 1 milyon indirmeyi çoktan aşmıştı.

Uygulamalar başta da söylediğimiz gibi aynı şekilde çalışıyordu. İlk kurulduğunda uygulama çekmecesine giriyor; başlatıldığında veya ana ekrana kısayol eklendiğinde uygulama çekmecesinden kayboluyordu. Daha sonrasında ise arka planda fark edilmeden çalışmaya devam ediyordu.

Uygulamalar Google Play'den kaldırıldı

adware

Wandera'nın raporuyla uygulamalar daha fazla kişiyi etkilemeden Google Play'den kaldırıldı. Google Play'de arattığınızda farklı geliştiricilerden aynı isimli uygulamalar hala mevcut.

Ayrıca Wandera, kullanıcı onayı olmadan ses kaydı yapabilme, kısayol kurma ve sistem uyarı penceresini kandırma özelliğine sahip herhangi bir uygulamaya sahipseniz cihazınızdan kaldırmanızı şiddetle önerdi.

Kaynak : https://www.androidheadlines.com/2019/09/security-wandera-adware-google-play-apps.html
61
15
5
4
3
Emoji İle Tepki Ver
61
15
5
4
3