Türk Mühendisler, Tabancayı Tüfek Haline Getiren Susturucu Geliştirdi (Video)

158
14
12
3
3
Wattozz ile uluslararası savunma sanayisinde adından fazlasıyla söz ettiren Albayraklar Grup, şimdi de “dünyanın en iyi susturucusu” olarak lanse ettiği bir silah donanımı geliştirildi. Sadece ses azaltmakla kalmayan yeni T61 susturucusu, kurşunun menzilini ve hızını arttırıyor, sapmayı azaltıyor ve geri tepmeyi önlüyor.

Türkiye’de geliştirilen pek çok silah ve savunma sanayii ürünü uluslararası çapta ilgi görüyor. NATO üyesi ülkelerin satın aldığı Watozz gibi küçük ama etkili araçlar, yeni nesil teknolojilerin başarısını gösteriyor. Şimdi de aynı ekip, hem silahlarda hem de tüm tüfeklerde kullanılabilen evrensel bir susturucu geliştirdi. 

WATTOZZ T61 adı verilen susturucu modeli takıldığı silahın mermi menzilini maksimimuma çıkarıyor. Aynı zamanda bu susturucu sayesinde daha hızlı atışlar yapmak mümkün oluyor. Hedef sapmasını ve silahın tepmesini minimuma indiren sistem, böylece yüksek doğrulukta atış yapmayı mümkün kılıyor. 

WATTOZZ T61, dünyanın en iyisi olarak lanse ediliyor:

wattozz t61

Standart susturucuların ana görevi sesi minimum seviyelere indirmektir. Ancak yapılan basın açıklamasına göre T61 sadece ses azaltmak için değil, pek çok amaç için kullanılabilen bir ürün. Yani tek bir aparat ile aynı anda pek çok ihtiyacı karşılamak mümkün oluyor. Hem sessiz hem de yüksek doğrulukta atışlar yapılabiliyor. 

Albayraklar Grup, bugün yaptığı basın açıklamasında tabancaların geri tepme oranının tüfeklerden daha yüksek olduğunu da belirtiyor. Bunun sebebi ise tüfeklerin kol ve omuz destekli olduğu için tepme hareketinin önlenebilmesi. Ancak silahlar doğrudan sadece el ile kontrol edildiğinden, nişancının tepme etkisinden kurtulması son derece zor. 

Tabancayı tüfek haline getiriyor:

wattozz t61

Tabancaların T61 aparatıyla tüfekler kadar etkili atışlar yapabileceğini vurgulayan Albayraklar, susturucunun hemen hemen her türlü mühimmat ile uyumlu olduğunu söyledi. Tüfek kadar etkili tabanca kullanımını sağlamak, bir bakıma bu aparatı kullanan görevlilerin üzerindeki yükü de azaltabilir.

WATTOZZ T61, insansız hava araçlarındaki silahlarda bile kullanılabiliyor:

Bütün ülkelerin yavaş yavaş kurmaya başladığı drone orduları, insansız hava araçlarının sayısında son derece ani bir yükselişe neden oldu. Geliştirilen T61 sistemi, İHA’lardaki silahlara da uyumlu olduğu için büyük bir avantaj daha elde ediyor. 

İHA’lardaki silahların da şok emici sistemlere ihtiyaç duyduklarını düşünürsek, T61’in pazardaki bir ihtiyacı daha karşılayabileceğini görebiliriz. Standart stabilizasyon sistemleri, İHA’ların hareket kabiliyetlerini sınırlıyor. Ancak T61, tüm stabilizasyonu sadece namlu ucuna takılan bir aparat olarak tek başına gerçekleştiriyor. 

WATTOZZ T61’in test görüntüleri için aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz:  

158
14
12
3
3
Emoji İle Tepki Ver
158
14
12
3
3