WhatsApp'ı "Mobil Uygulama" Olmaktan Çıkaracak Çoklu Cihaz Desteği Beta Sürümde Yayınlandı

39
5
5
2
1
WhatsApp'ın son Android ve iOS beta sürümleri, uzun süredir beklenen yeni nesil çoklu cihaz desteğini kullanıma sundu. Ana cihazın internet erişim zorunluluğunu ortadan kaldıran özellik, yakın bir gelecekte kararlı sürümlere de ulaşacak.

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, bir süredir yepyeni bir çoklu cihaz desteği üzerinde çalışıyordu. Varlığı, Mark Zuckerberg tarafından da onaylanan özellik, ana cihazın internet erişimi kesilse de ikinci bir cihazdan WhatsApp kullanılabilmesine imkan tanıyordu. Şimdi bu özellikle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Beta sürüm kullanıcıları, artık bu özelliği deneyimleyebiliyorlar.

WhatsApp'ın yeni nesil çoklu cihaz özelliği, uygulamanın Android ve iOS ekosisteminde sunulan en güncel beta sürümde kullanılabilir hale geldi. Bu sayede az sayıda da olsa kullanıcı, bu özelliği an itibarıyla test etmeye başladı. Özellik, test aşamasının tamamlanmasından sonra dünya genelindeki tüm WhatsApp kullanıcıları tarafından deneyimlenebilecek. 

Gayet yeterli: WhatsApp'ın yeni nesil çoklu cihaz özelliği, en fazla dört cihazı destekliyor

WhatsApp çoklu cihaz

WhatsApp'ın yeni nesil çoklu cihaz özelliğiyle ilgili edinilen bilgiler, bu özelliğin 4 cihaza kadar eş zamanlı kullanımı destekleyebileceğini gösteriyor. Ancak bu durumun beta sürümlere özel mi olduğu yoksa kalıcı olarak mı böyle bir karar verildiği belli değil. Her ne olursa olsun ana cihazın internete erişim ihtiyacını ortadan kaldıran bu özellik, 2 cihaz için bile fazlasıyla avantajlı.

WhatsApp geliştiricileri, şimdilik ikinci bir akıllı telefonda WhatsApp kullanımına izin vermiyorlar. Haliyle yeni nesil çoklu cihaz desteğini WhatsApp Web, WhatsApp Desktop ya da WhatsApp Portal aracılığıyla deneyimleyebiliyorsunuz. Ancak WABetaInfo'ya göre bu özelliğin sağlıklı bir şekilde kullanılabilmesi için, karşınızdaki kullanıcıların WhatsApp'ın en güncel kararlı sürümünü kullanmaları gerekiyor. Aksi takdirde test aşamasında olan bu özeliğin çökme ihtimalinin olduğu ifade ediliyor.

39
5
5
2
1
Emoji İle Tepki Ver
39
5
5
2
1