Bir WhatsApp Hesabını Birden Fazla Cihazda Kullanmak Mümkün Olacak

18
10
2
1
1
WhatsApp'ın uzun zamandır tartışılan birden çok cihazda kullanılabilme özelliği, nihayet geliyor gibi görünüyor. Geliştirici ekip, kısa bir süre sonra WhatsApp'ın iPad için geliştirilen versiyonunu piyasaya sürecek ve özellik, yavaş yavaş kullanılmaya başlayacak.

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, neredeyse tüm akıllı telefon kullanıcıları tarafından aktif olarak kullanılıyor. Uygulama, ciddi anlamda yüksek bir popülariteye sahip ve tüketiciler, bu uygulamayı akıllı telefonlarının ayrılmaz bir parçası olarak görüyorlar. Ancak kullanıcıların uzun zamandır şikayetçi oldukları bir konu bulunuyordu. Anlaşılan o ki WhatsApp geliştiricileri, kullanıcıların sesine kulak vermiş.

Sahip olduğunuz WhatsApp hesabına şu an için, aynı anda sadece bir cihazdan (WhatsApp Web hariç) giriş yapabiliyorsunuz. Fakat görünen o ki bundan sonra iki farklı cihazdan aynı anda WhatsApp hesabınıza giriş yapabileceksiniz. WhatsApp ile ilgili bilgi paylaşımlarıyla sesini duyuran WABetaInfo, WhatsApp'ın üzerinde çalıştığı yeni projeleri kamuoyu ile paylaştı.

WhatsApp

WABetaInfo tarafından yapılan açıklamalara göre geliştirici ekip, yeni WhatsApp sürümleri üzerinde çalışıyor. Yani bundan sonra sonra WhatsApp uygulaması, iPad de dahil olmak üzere pek çok cihazda kullanılabilecek. Bu özellik, bir akıllı telefonla birlikte iPad ya da tablet gibi ürünler kullanan tüketicilerin işlerini bir hayli kolaylaştıracak. Çünkü WhatsApp artık, birden fazla cihazda çalışabilecek.

WhatsApp'ın yeni özelliğinin ne zaman kullanıma sunulacağı bilinmiyor. Ancak geliştirici ekibin önceliği iOS platformuna vermiş olduğunu söyleyebiliriz. Bu bağlamda kısa bir süre sonra WhatsApp'ın iPad için geliştirilmiş olan versiyonuyla tanışacağız. Bu etabın ardından da hem Android hem de iOS kullanıcıları, WhatsApp'ın yeni özelliğini kullanmaya başlayacaklar.

WhatsApp

Bilindiği üzere WhatsApp, uçtan uca şifreleme metodu ile kullanıcıların konuşmalarının güvenliğini sağlıyor. Ancak bir hesabın iki farklı cihazda bağımsız olarak kullanılabilmesi, uçtan uca şifreleme metodunun doğasına aykırıydı. WhatsApp geliştiricileri, bu sorunun önüne geçebilmek için yeni bir güvenlik özelliği üzerinde çalışıyorlar. Bu özellik, tüketicilerin güvenlik anahtarları oluşturmasına yarayacak ve bu sayede mesajların uçtan uca şifrelenmesi sorunsuzca devam edecek.

WhatsApp ekibinin bu özellik üzerinde çalışmalarını sürdürdüğü artık su götürmez bir gerçek. Ancak bu noktada büyük bir sorun var. Bu sorun, WhatsApp'ın aynı anda iki cihazın senkronizasyonunu nasıl sağlayacağı. Geliştirici ekibin bu noktada nasıl bir yöntem kullanacağı bilinmiyor ancak kısa bir süre içerisinde bu konuyla ilgili bazı gelişmelerin yaşanabileceğini söylemek mümkün.

Kaynak : https://www.gizchina.com/2019/10/30/whatsapp-is-coming-for-more-devices-including-the-ipad/
18
10
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
18
10
2
1
1