WhatsApp, iOS Beta Uygulamasına Eğlenceli Bir Özellik Getirdi

20
15
4
3
2
WhatsApp, yeni nesil iPhone sahiplerinin fazlasıyla beğendiği memoji özelliği için iOS beta uygulamasına bir çıkartma desteği getirdi. Artık WhatsApp iOS kullanıcıları, kendi memoji çıkartmalarını oluşturabilecekler.

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, hem iOS kullanıcıları için hem de Android kullanıcıları için mobil uygulamasını sürekli olarak geliştiriyor. iOS ve Android işletim sistemleri kullanıcılara farklı özellikler sunduğundan WhatsApp, iki işletim sistemi için de temelde aynı özellikleri sunuyor olsa da bazı özellikler bir platforma, diğerinden çok önce gelebiliyor ya da bir platformda olmayan özellik, diğer platformda WhatsApp tarafından desteklenebiliyor.

WhatsApp, TestFlight aracılığıyla iOS beta uygulamasına yeni bir güncelleme yayınladı ve WhatsApp kullanıcısı iPhone sahiplerinin fazlasıyla memnun olacağı bir özelliği gün yüzüne çıkarmış oldu. iOS 12 ile birlikte gün yüzüne çıkan memoji özelliği, artık WhatsApp tarafından da desteklenecek. Bir başka deyişle iPhone X ve daha yeni iPhone modellerine sahip WhatsApp kullanıcıları, memoji özelliğini kullanarak kendi WhatsApp çıkartmalarını oluşturabilecekler.

Face ID bulunan iPhone'lar memoji çıkartmaları oluşturabilecek

whatsapp ios

Apple, iPhone X ile birlikte animoji adında bir özellik duyurmuştu. Animoji, Apple tarafından sunulan birkaç emoji karakterinin TrueDepth kamera aracılığıyla cihaz sahibinin yüzüne artırılmış gerçeklik efekti olarak eklenmesini içeriyordu. iPhone Xs, iPhone Xs Max ve iPhone XR ile birlikte tanıtılan memoji de aynı teknolojiyi kullanıyordu fakat bu kez kullanıcılar belirli emojileri kullanmak yerine kendi yüzlerini bir emoji haline getirebiliyorlardı. WhatsApp kullanıcıları, artık bu teknolojiyi kullanarak kendi çıkartmalarını oluşturabilecekler.

WhatsApp, memoji çıkartmaları desteğini şu an için yalnızca iOS beta uygulamasını kullanan kişilere sundu. Wabetainfo’ya göre WhatsApp, bir sonraki 2.19.90 resmi güncellemesinde memoji desteğini tüm kullanıcıların hizmetine sunacak. WhatsApp’ın Android kullanıcıları için bu veya buna benzer bir özellik sunması en azından şu an için beklenmiyor zira Android ekosisteminde varsayılan haline gelmiş bir üç boyutlu yüz tanıma sistemi bulunmuyor.

Kaynak : https://www.bgr.in/news/whatsapp-adds-support-for-memoji-stickers-with-the-latest-ios-beta-update/
20
15
4
3
2
Emoji İle Tepki Ver
20
15
4
3
2