Artık WhatsApp'tan da Kampanya Mesajları Yağacak: İşte WhatsApp'ı Silmenize Bile Neden Olabilecek Özellik

51
1
1
0
0
WhatsApp, küçük işletmelerin işlerini büyütmesine yardımcı olacak ancak kampanya SMS'lerinden yılan kullanıcıların WhatsApp'ı silmesine bile neden olabilecek yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. Bu yeni özellik, işletmelerin kampanya mesajları oluşturup, bu mesajları toplu şekilde müşterilerine göndermesini sağlayacak.

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ın yeni bir özellik üzerinde çalışıldığı ortaya çıktı. Uygulamanın 2.23.9.23 kodlu Android beta sürümünde ortaya çıkan bu yeni özellik, en çok da WhatsApp Business API kullanmayan küçük işletmelerin işine yarayacak. Peki bu özellik tam olarak neler vadediyor?

WABetaInfo tarafından açılan yeni özellik, işletmelerin kampanya ve bilgilendirme mesajları oluşturabilmelerine imkan tanıyor. WhatsApp'ı aktif olarak kullanan bir işletme, bu özellik sayesinde kişiye özel promosyonlar, kampanyalar veya hatırlatıcılar oluşturup, bunları müşterileri ile paylaşabilecekler. Üstelik oluşturulan mesajlar müşterilere toplu bir şekilde gönderilebilecek. Böylece tüm müşterilere anında bildirim geçilmiş olacak. 

İlk ekran görüntüsü de geldi

WhatsApp

İşletmeler, kampanya mesajları oluşturup bunları müşterilerine gönderdikten sonra, performans ölçümleri de yapabilecekler. Bu bağlamda; mesajın kaç müşteriye ulaştığı, bunun ne kadarının satış olarak geri döndüğü işletme tarafından takip edilebilecek. Bu da işletmenin doğru kampanyaları tespit etmesini ve müşteriyi kazanmasını sağlayacak. İşin sonunda daha fazla satış, daha fazla para olarak kayıtlara geçecek.

Kullanıcılar çileden çıkabilir

Yeni özellik, işletmeler için satışı artırma imkanı sunuyor olsa da kullanıcılar için değişken bir deneyim sunacak. Eğer kampanyaları takip eden, bilgilendirici SMS ya da bildirimleri faydalı bulan biriyseniz bu özellik sizi de mutlu edecektir. Buna karşın kampanya SMS'lerinden bıkmış biriyseniz artık WhatsApp'tan da kampanya bildirimleri alacak olmak canınızı epey sıkabilir. Muhtemelen WhatsApp, kampanya mesajlarını kapatmak için de bir seçenek sunacaktır.

Kampanya mesajları ücretli olacak

WhatsApp'ın kampanya mesajları özelliği, ücretli bir özellik olacak. WhatsApp, bunun için her ülkede farklı ücretler isteyecek. İşletme, reklam verebileceği bütçeye göre ayarlama yapıp, harcamasını buna göre belirleyebilecek. Yeni özelliğin ne zaman kullanıma sunulacağı şimdilik bilinmiyor.

51
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
51
1
1
0
0