WhatsApp, Sesli Mesajları Metne Dönüştürüp Altyazı Olarak Gösterecek

17
2
2
1
0
WhatsApp'ın "2.24.7.8" kodlu Android beta sürümünde, sesli mesajları metinlere dönüştüren bir özellik tespit edildi. Bu özellik ilk kez geçtiğimiz yıl görünmüş ancak sonradan ortadan kaybolmuştu.

Dünyanın en popüler çevrim içi mesajlaşma uygulaması WhatsApp, yaklaşık bir yıl önce dikkat çeken bir özellikle gündeme gelmişti. Uygulamanın "23.3.0.73" kodlu iOS beta sürümünde geliştirildiği tespit edilen bu özellik, sesli mesajların metinlere dönüştürülmesini sağlıyordu. Kullanıcı, bu özellik sayesinde kendisine gönderilen sesli mesajı dinleyemediği durumlarda, mesajın metin olarak gösterilmesini sağlayacaktı.

Üzerinden bir yıl geçmiş olsa da bu yeni özellikle ilgili somut bir adım atılmadı. Ta ki bugüne kadar. Geçtiğimiz saatlerde yayımlanan "2.24.7.8" kodlu Android beta sürüm, sesli mesajları metinlere dönüştürme özelliğini yeniden ortaya çıkardı. Henüz geliştirme aşamasında olan özelliğin geçmişteki gibi kaybolup kaybolmayacağı bilinmiyor.

 WhatsApp'ın yeni özelliği işte böyle görünecek:

WhatsApp sesli mesajları metine dönüştürme

Paylaşılan ekran görüntüsüne göre sesli mesajı metin hâline getirecek özellik, sesli mesajın hemen altında kendini gösterecek. Buradaki seçeneğe dokunan kullanıcı, sesli mesajın dönüştürülmüş hâlini okuyabilecek. Ancak bu özelliğin aktif edilebilmesi için 150 MB büyüklüğünde uygulama içi veri indirilmesi gerekecek. Bunu indiren kullanıcı, sesten metne dönüştürme özelliğini aktifleştirebilecek. 

WhatsApp'ın yeni özelliği, geçtiğimiz yıl iOS'ta böyle görünmüştü:

Az önce de belirttiğimiz gibi WhatsApp'ın sesli mesajları metinlere dönüştüren yeni özelliği, geçmişte de ortaya çıkmış ancak sonradan ortadan kaybolmuştu. Bu kez de böyle bir şey yaşanma olasılığı var. Ancak WhatsApp geliştiricileri, bu kez kararlı davranıp, özelliği tüm kullanıcılara ulaştırabilirler. Neler yaşanacağını görmek için bir süre daha beklemek gerekecek.

Kaynak : https://wabetainfo.com/whatsapp-beta-for-android-2-24-7-8-whats-new/
17
2
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
17
2
2
1
0