WhatsApp, Kullanıcıları Şüpheli Bağlantılar İçin Uyaracak

8
4
3
3
0
Son güncellemesi ile Android beta uygulamasına yeni bir özellik daha ekleyen WhatsApp, yakında tüm kullanıcılarını spam mesajlarla yayılan şüpheli bağlantılar için uyaracak.

Dünyanın en geniş kullanıcı kitlesine sahip anlık mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, Google Play Beta Programı aracılığı ile Android beta uygulamasına yeni bir güncelleme yayınladı ve sürümü 2.18.206’ya yükseltti. Peki WhatsApp 2.18.206, uygulamaya hangi yeni özellikleri getirdi?

Spam mesajlarla mücadeleyi hızlandıran WhatsApp, sahte ya da alternatif web sitelerine yönlendiren bağlantıları tespit ederek kullanıcıları uyaracak yeni bir özellik olan Şüpheli Bağlantı Algılama’yı uygulamaya dahil etti. Özellik, spam mesajlarla kullanıcıları kötü amaçlı sitelere yönlendiren bağlantıların yayılmasını önlemeyi amaçlıyor.

Kullanıcılar herhangi bir şüpheli bağlantı aldıklarında Şüpheli Bağlantı Algılama özelliği bağlantının üzerine kırmızı renkte ‘Şüpheli Bağlantı’ uyarısı çıkaracak. Uyarıya rağmen bağlantıyı açmak isteyen kullanıcılar bir açılır pencere bildirimi ile şüpheli bağlantıyı gerçekten ziyaret edip etmek istemedikleri uyarısı ile karşılaşacaklar.

Şüpheli Bağlantı Algılama özelliği uygulamaya eklenmiş olsa da tüm beta kullanıcılarının hizmetine sunulmadı. Şirketin özelliğe şüpheli bağlantıları manuel olarak raporlama gibi yeni özellikler ekleyeceği düşünülüyor. WhatsApp, tüm geliştirmeleri tamamladığında Şüpheli Bağlantı Algılama özelliğini önce beta sonra da tüm kullanıcılara sunacaktır.

Kaynak : https://wabetainfo.com/whatsapp-beta-for-android-2-18-204-whats-new/
8
4
3
3
0
Emoji İle Tepki Ver
8
4
3
3
0