WhatsApp, Casus Yazılım Üreten İsrailli Şirkete Dava Açtı

9
8
6
3
1
Geçtiğimiz aylarda ortaya çıkan ve kullanıcıların akıllı telefonlarına casus yazılım yükleyen siber istihbarat şirketi NSO Group farklı bir dava ile karşı karşıya. WhatsApp, yapılan siber saldırılar nedeniyle kullanıcıların bilgilerinin ele geçirilmesine sebep olan NSO Group'a dava açtı.

Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulamalarının zirvesinde oturan WhatsApp, geçtiğimiz aylarda ortaya çıkan ve kullanıcıların akıllı telefonlarına casus yazılım yüklenmesine sebep olan siber saldırıya karşı savaşma kararı aldı. Şirket, kullanıcıların mesajlarının ve bilgilerinin izinsizce ele geçirilmesine sebep olan İsrailli siber istihbarat şirketi NSO Group'a dava açtı.

Kaliforniya Federal Mahkemeleri tarafından açılan davada WhatsApp, saldırıların arkasında siber istihbarat teşkilatı NSO Group'un olduğunu belirtti. Şirketin belirttiğine göre NSO Group'un ürettiği casus yazılım, hackerlara kullanıcıların şifrelenen mesajlarını ve diğer iletişim araçlarını izinsiz olarak ele geçirebilme imkânı sunmuştu. Daha önce de Uluslararası Af Örgütü tarafından dava ile karşı karşıya kalan şirketin başı bu sefer de WhatsApp'ın kendisi ile belaya girdi.

Aslında yazılımın amacı, siber güvenliği sağlamaktı

NSO Group Whatsapp

Aslında NSO Group'un ürettiği bu 'Casus Yazılım' aracı, siber güvenlik amaçları için devletler tarafından kullanılacaktı. 'Pegasus' isimli bu casus yazılımı satın alan bir kullanıcının WhatsApp ile karşı tarafın telefonun yüklemeyi bir şekilde başardığı düşünülüyor olsa da WhatsApp, saldırıların arkasında NSO Group'un olduğunu düşünüyor. Şirket, bu güvenlik açığını ortaya çıkmasından kısa bir süre sonra kapatmıştı ancak yine de yaklaşık 1.400 adet cihaz bu güvenlik açığından etkilenmişti.

Bu, WhatsApp'ta ortaya çıkan ilk güvenlik açığı olmamakla birlikte, NSO Group'un da karşı karşıya kaldığı ilk dava değil. WhatsApp'ta ortaya çıkan farklı farklı güvenlik açıklarının yanı sıra şirketin uçtan uca şifreleme yönteminin aslında güzel çalıştığı bir şekilde kanıtlanıyor zira yazılımcılar WhatsApp servislerine değil, direkt olarak cihazlara saldırı yapıyor ve bu şekilde mesajları ele geçirmeye çalışıyor. NSO Group, açılan bu davalara karşın herhangi bir cevap vermemiş olsa da durumu soruşturma altına aldığını belirtti. WhatsApp ise dava ile ilgili başka bir yorumda bulunmadı.

Kaynak : https://www.techradar.com/news/whatsapp-sues-malware-maker
9
8
6
3
1
Emoji İle Tepki Ver
9
8
6
3
1