WhatsApp, Fotoğrafların Bulunmasını Kolaylaştıracak Bomba Bir Özellik Test Ediyor

28
6
3
2
1
Mesajlaşma uygulaması WhatsApp, uygulama içinde fotoğrafın internette başka nerede yüklü olduğunu bulabilmenize imkan tanıyan bir özelliği test ediyor.

Facebook'taki WhatsApp ekibi, sahte haberleri engellemeye yardımcı olacak özellikler geliştirmeye devam ediyor. WABetaInfo, WhatsApp’ın yeni bir beta sürümünün bir sohbette yer alan görüntüyü aramayı içerdiğini ve böylece görüntünün gerçekte nereden geldiğini bulmaya çalışabileceğimizi bildiriyor.

Uygulama içi tarayıcı kendi başına büyük olasılıkla sahte haberlerle mücadele etmek için fazla bir şey yapamaz ancak en azından bir süredir eksik olan faydalı bir özellik olarak karşımıza çıkıyor. WaBetaInfo, WhatsApp'ın uygulama içi tarayıcıyı kullanırken ekran görüntüsü almaya veya video kaydına izin vermediğini de belirtiyor.

Fotoğrafı Google'da aratmanızı sağlıyor

Yeni özellik, viral fotoğrafların platformdaki metinlerinden yayıldığı durumlarda, Google görsel aramasını etkinleştiriyor. Kullanıcılar bir resim seçtikten sonra WhatsApp bunu Google’a yüklüyor ve ardından o fotoğrafın internette başka nerede göründüğünü görebiliyorsunuz.

WhatsApp, uygulamada yanlış bilgilendirmenin yayılmasını inceleyen araştırmacılara nakit ödüller sunmak ve yerel yasa uygulayıcıların ve gerçekleri kontrol eden kuruluşların aldatmacalarla mücadele etmelerinin yardımını aramak da dahil olmak üzere sahte haberleri ele almak için başka adımlar atıyor.

Sizce yeni gelebilecek özellik yararlı mı? Fikirlerinizi yorum kısmına bekliyoruz.

Kaynak : https://www.theverge.com/2019/3/18/18270890/whatsapp-browser-reverse-image-search-beta
28
6
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
28
6
3
2
1