Bir Ultra Zengin, WhatsApp Üzerinden 6,2 Milyon Dolara Ada Satın Aldı

78
29
16
14
13
İsmi açıklanmayan bir ultra zenginin, WhatsApp üzerinden emlak(!) danışmanlığı şirketiyle pazarlık yapıp 6,2 milyon dolara ada satın aldığı bildirildi. Üstelik adanın yeni sahibi, satın almadan önce adanın yalnızca videolarını izlemiş.

Koronavirüs günlerinde neredeyse tüm dünyada uygulanan karantina önlemleri, ultra zenginlerin müstakil adalara daha fazla ilgi göstermeye başlamasına neden oldu. Adalara olan ilgi öylesine arttı ki geçtiğimiz günlerde İngilizce bilmeyen bir Avrupalı zenginin, WhatsApp üzerinden iletişim kurarak İrlanda’ya bağlı At Adası'nı ziyaret bile etmeden satın aldığı bildirildi.

İsmi açıklanmayan ultra zengin, 157 dönümlük adayı 6,2 milyon dolara satın almayı kabul etti. Üzerinde farklı büyüklüklerde 7 ayrı ev bulunan ada, yeni sahibi yerleşene kadar 0 nüfusa sahipti ve doğal hayatla iç içe bulunuyordu.

irlanda horse island

Adada bulunan ana ev, 420 metrekarelik bir büyüklüğe sahip ve 7 odası bulunuyor. Misafir evleri olarak geçen adadaki diğer evler ise 3, 2 ya da tek odalı yapıda. Adanın ana karadan bağımsız bir su, kanalizasyon ve elektrik altyapısı da bulunuyor ve tüm evler, yollar ile birbirine bağlanıyor.

horse island

Bir ultra zenginin isteyebileceği hemen her imkana sahip olan adada helikopter pisti, spor salonu, tenis kortu, üç ayrı plaj ve bir gemi limanı dahi bulunuyor. Ayrıca plajda karaya çıkan fokları, kıyıya yakın bölgelerde ise yunus sürülerini görmek mümkün.

İrlanda'ya bağlı At Adası'nın videosu

Kaynak : https://www.foxbusiness.com/real-estate/irish-private-island-sells-6-2-million?cmpid=prn_investors
78
29
16
14
13
Emoji İle Tepki Ver
78
29
16
14
13