Herkesi World of Warcraft Uzmanı Yapacak 12 Taktik ve Öneri

5
1
0
0
0
World of Warcraft oynamaya yeni başladıysanız veya düşünüyorsanız hem fiyat hem de sizi WoW uzmanı yapacak taktik ve ipuçlarını da bilmeniz gerekiyor. Siz hiç yorulmayın diye biz de en önemli taktikleri ve ipuçlarını derledik.

Warcraft serisinin devam oyunu olan World of Warcraft 2004 yılında oyuncularla buluşmuştu. Ardından sürekli güncellenmeye ve gelişmeye devam etti. Oyunun ilk genişleme paketi ise 2007 yılında sunulmuştu. O dönem büyük bir ün kazanan oyun artık efsane oyunlar arasında yerini aldı ve hâlâ çılgınlar gibi oynanmaya devam ediyor. Hatta o kadar popüler oldu ki hatırlarsanız World of Warcraft filmi bile yapıldı.

World of Warcraft oynamak için her ay belli bir ücret ödemeniz gerekiyor. Oyunun geçtiğimiz aylarda çıkan World of Craft Classic sürümü için ise hali hazırda oyuna sahip oyuncular ücretsiz olarak sahip oldu. Diğerleri ise yine belli bir fiyat karşılığında oyunu oynayabildi. Biz de bu içeriğimizde Modern World of Warcraft (Battle for Azeroth) ve WoW Classic için yeni başlayanları kısa sürede uzman yapacak taktikleri ve ipuçlarını derledik.

World of Warcraft taktikleri:

Hızlı öğrenmek için eklentileri kullanabilirsiniz:

world of warcraft classic, eklentiler

Oyuna yeni başladıysanız birçok şeyi bilmemeniz veya hızlı yapamıyor olmanız çok normal bir durum. Oyunun bu karmaşıklığından daha kolay sıyrılmak için işinizi kolaylaştıracak birçok eklenti bulunuyor. Örneğin oyun haritasını daha kullanışlı ve kolay hale getiren bir harita eklentisi kullanabilirsiniz. Ya da pazarda alım-satım yapmanızı kolaylaştıran bir eklenti. Tamamen hangi konuda yardım istediğinize bağlı.

Sadece bu tarz değil aynı zamanda kişisel zevklerinizi belirleyecek eklentiler de var. Örneğin bir eklenti sayesinde yetenek barlarını kendi zevkinize göre özelleştirebilirsiniz. Haritada çıkan “boss” canavarlar için alarm kurabilir veya gözünüze kestirdiğiniz rakiplerinizin daha yanına bile gitmeden güçlerini tahmin edebilirsiniz. Daha fazla eklenti çeşidi ve nasıl kullanılacaklarını öğrenmek için rehberlere göz atabilirsiniz.

Kendinize özel tuş ayarlamaları yapabilirsiniz:

world of warcraft, wow classic, tuş atamaları

World of Craft oynanış ve mekanik bakımından oldukça karmaşık bir oyun. Yeni başlayanların en çok zorlandıkları konuların başında da tuş atamaları geliyor. O kadar karmaşık ki bazen işin içinden çıkılamıyor. Ancak bunu düzeltmenin ve oyunda daha rahat etmenin bir yolu var.

Aslında oyunun hazır tuş ayarlarında herhangi bir problem yok. Bunu yapmanızı önermemizin nedeni tamamen kişisel rahatlığınız. Örneğin B tuşunda çantanızı tek tek açmaktansa, hepsini açmayı B tuşuna atayarak çok daha pratik olabilirsiniz. Aynı şekilde yeteneklerinizi de çok sık kullandığınız ve rahat kombinasyon sağlayabileceğiniz tuşlara atayabilirsiniz.

Bir grup ya da partner bulmak işinizi kolaylaştırır: 

world of warcraft türkiye, grup

Oyunda belli bir seviyeye kadar görevleri tek başınıza rahatlıkla yapabilirsiniz. Ancak seviyeniz ilerledikçe görevler zorlaşacak veya karşınıza rakip oyuncular çıkmaya başlayacak. Bu tarz anlarda tek başınıza olursanız acı bir son ile karşılaşmanız pek mümkün. O yüzden önemli ve zor görevlerde grup kullanmak işinize gelecektir.

Grup bulmak için kullanabileceğiniz bazı yöntemler var. Arkadaşlarınızla veya World of Warcraft Türkiye oyuncuları ile bir grup oluşturabilirsiniz. 2. yöntem ise görevinizin olduğu bölgede hali hazırda gruplar varsa onlara katılmak için konuşabilirsiniz. Son olarak da bir klana katılabilirsiniz. Görevinizi yaparken klanda o an müsait olarak oyuncular yardım edeceklerdir. 

Her yetenek için harcama yapmayın:

world of warcraft yetenekler

Tamam her yeni yetenek size çekici gelebilir. Ancak sonrasını da düşünmeniz gerekiyor. Daha iyi bir yetenek açıldığında yeterli bir birikime sahip olmazsanız ortada kalabilirsiniz. Oyunda her karakterin bazı önemli yetenekleri oluyor. Bu yetenekleri geliştirmek için bazı yetenekleri açmamanız sizin yararınıza olacaktır.

Doğru meslek seçimi daha fazla kazandırır:

world of warcraft meslekler, wow classic

WoW’da iş hayatına başlamaya hazır olun. Oyun içerisinde daha fazla altın kazanmak için seçebileceğiniz bazı meslekler bulunuyor. Bu meslekler arasından bir veya iki tanesini seçebiliyorsunuz. Ancak seçmeden önce sınıfınıza uygun meslekleri öğrenmeniz gerekiyor. Ardından hoşunuza gidecek herhangi bir mesleği seçebilirsiniz.

Yağmalarla bir süre daha geçinebilirsiniz:

wow classic, world of warcraft

Oyunda illegal gözüken ama yapmanızda herhangi bir sakınca ve yasak olmayan para kasma yöntemi var. Özellikle düşük seviyelerde hızlı altın kazanmak veya almak istediğiniz eşyaları bir an önce alabilmek için yağmalama yöntemini kullanabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken tek bir şey var.

Yüksek seviyelerdeki oyuncuların veya grupların yer aldığı bölgelere gidebilirsiniz. Ardından oyuncular canavar kesmekle meşgulken, yerde canavarlardan düşen eşyaları toplayabilirsiniz. Kulağa pek hoş gelmese de bu yöntemi hâlâ birçok oyuncu kullanıyor. Özellikle oyuna yeni başlayanlar.

Çantalar ilk hedefiniz olmalı:

world of warcraft çantalar

World of Warcraft Classic oynarken çantaların önemi çok büyük. Bu nedenle oyundaki ilk hedeflerinizden biri de çantaları bir an önce almak olmalı. Bunun için kullanabileceğiniz iki farklı yöntem var. Öncelikle dilerseniz tabii ki kendiniz yapabilirsiniz. Bunun için terzilik mesleğini öğrenmeniz gerekiyor. Ya da diğer yolu deneyebilirsiniz.

İkinci olarak bunu genel veya ticaret sohbetinde sizin için yapabilecek birilerini bulup yaptırabilirsiniz. Eğer malzemelere sahipseniz arada bunu ücretsiz yaptırabileceğiniz iyi kalp oyuncular olacaktır. Ancak para vererek de yaptırabilirsiniz. Bunu yaparken de sıkı pazarlık yaptığınızdan emin olun. Bir de yükseltmeler yaparken bazı oyuncular çantalarını bırakıyorlar. Ancak siz kesinlikle saklayın.

Hasarınızı öğrenmek için eklenti kullanın:

world of warcraft hasar eklentisi

WoW bazı konularda oyunculara fazla bilgi vermiyor. Hasar da bunlardan biri. Siz en iyi hasarı vurduğunuzu zannettiğinizde aslında o kadar yüksek hasar vurmamış olabilirsiniz. En yüksek ne kadar hasar verdiğinizi de merak edebilirsiniz. Bunu öğrenmek basit bir eklenti ile çok kolay.

Oyunun resmi topluluk forumlarında da bulabileceğiniz hasar eklentilerini kolay ve hızlı bir şekilde hemen kurabilirsiniz. İndirdiğiniz eklentiyi kurduktan sonra bilmeniz gereken şey ise yediğiniz hasarı göremeyeceğiniz. Evet, eklentiler sayesinde rakibinize veya canavara kaç hasar vurduğunuzu görebilirsiniz ancak yediğiniz hasar maalesef hiçbir şekilde gözükmüyor.

World of Warcraft Müzayede Evleri sizin yararınıza olmayacak:

world of warcraft müzayede evleri

Oyunda alım-satım yapabileceğiniz müzayede evleri yer alıyor. Buraya bir alıcı olarak girerseniz adeta fare kapanına kısılmış gibi hissedebilirsiniz. Diğer satıcılar tarafından dolandırılmanız çok normal. Birçok oyuncu düşük kaliteli eşyaları yüksek fiyattan satmaya çalışıyor. Bu nedenle buralardan bir şey almaktan mutlaka kaçının.

Aynı şeyi satış işlemleri için söyleyemeyiz. Oyunda eşya satmak için de en uygun yer müzayede evleri. Yaptığınız veya elde ettiğiniz eşyaları belirlediğiniz fiyatlara burada satabilirsiniz. Ancak başta da belirtiğimiz gibi alıcı olarak değil satıcı olarak kullanın. Alacağınız eşyaları çok daha düşük maliyetlerle kendiniz yapabilir veya elde edebilirsiniz.

Her eşyayı büyülemek pek mantıklı değil:

world of warcraf silahlar

Her oyuncu iyi eşyalara sahip olmak ister. Ancak bazen bunun bedeli ağır olabilir. Eğer oyunda yakında değiştireceğiniz bir eşya kullanıyorsanız bunu geliştirmek için harcama yapmayın. Bunun yerine birikim yaparak daha güçlü silahınız için harcama yapabilirsiniz. İsterseniz bu konudaki rehberleri araştırıp daha fazla bilgi alabilirsiniz.

Hangi eşyanın kaliteli olduğunu öğrenmek:

Oyunda eşyaların kalitesi renkler ile belirtiliyor. Eşyalar arasında mor rengini gördüğünüz anda bu eşyanın kendi türündeki en iyisi olduğunu anlayabilirsiniz. Yeşil gördüğünüz zamansa uzak durmanızda yarar var. Çünkü bu en kötüsü anlamına geliyor. Daha iyi eşyayı almak her zaman yararınıza olacaktır.

Ölmekten korkmayın ve macerayı yaşayın:

wow classic, world of warcraft

Oyunda ölmenin fazla bir zararı olmuyor. Evet, kulağa biraz kötü geliyor ve çoğu oyuncu hangi oyunda olursa olsun ölmeyi istemez. Ancak WoW’da ölümün size getireceği en fazla tamir maliyetini karşılayıp hayatınıza devam etmek. Bu nedenle sırf ölücem korkusuyla oyundaki maceraları kaçırmayın.

World of Warcraft güncel fiyatı:

Eğer bu rehber ile ilginizi çektiyse ve oyuna başlamak isterseniz aylık belli bir fiyat ödemeniz gerekiyor. Eskiden çok daha düşük olan fiyat yıllar geçtikçe özellikle ülkemiz için yüksek gelmeye başladı. Ancak oyunun kalitesi ve geçmişi göz önüne alındığında, denemek isteyeceksiniz. Oyuna şu an 30 günlük 90 TL, 60 günlük 160 TL gibi yüksek fiyata sahip olabilirsiniz.

World of Warcraft sistem gereksinimleri:

Minimum:

  • İşletim Sistemi: Windows 7 veya üzeri
  • İşlemci: Intel Core i5-760 veya AMD FX-8100 
  • Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 560 2GB veya AMD Radeon HD 7850 2GB
  • Bellek: 4 GB ve üzeri
  • Depolama: 70 GB

Önerilen: 

  • İşletim Sistemi: Windows 10 64-bit
  • İşlemci: Intel Core i7-4770 veya AMD FX-8310  
  • Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 960 4GB veya AMD Radeon R9 280 
  • Bellek: 8 GB veya üzeri
  • Depolama: 70 GB

Bu içeriğimizde WoW Classic ve modern World of Warcraft oynarken sizi bir uzmana çevirecek ve oynarken rahat etmenizi sağlayacak taktik ve önerileri derledik. Eğer siz de sıkı bir WoW oyuncusuyum diyorsanız, kendi taktiklerinizi yorumlarda paylaşmayı unutmayın.

5
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
5
1
0
0
0