Elon Musk Sözünü Tuttu: X'in ChatGPT Rakibi Yapay Zekâsı Grok, Açık Kaynak Kodlu Oldu

22
1
0
0
0
X'e entegre çalışan yapay zekâ aracı ve dil modeli Grok, bugün resmen açık kaynak kodlu hâle getirildi. Dileyen herkes, bu yapay zekâya GitHub üzerinden ulaşabiliyor.

Geçtiğimiz hafta sizlerle paylaştığımız bir haberimizde, milyarder iş insanı Elon Musk'ın önemli bir açıklamasından bahsetmiştik. Musk'a göre X'e entegre edilen yapay zekâ aracı olan Grok, açık kaynak kodlu hâle getirilecekti. Elon Musk'ın böyle bir karar almasının nedeni ise OpenAI ile aralarında yaşanan gerilimdi. İş insanı, OpenAI'ın da açık kaynak koduna geçmesini istiyordu.

Şimdiyse konuyla ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Grok, an itibarıyla açık kaynak kodlu hâle getirildi. 314 milyar parametreye sahip olan açık kaynak kodlu yapay zekâ, artık dileyen tüm geliştiriciler tarafından üçüncü taraf projeler için kullanılabilecek. Yapay zekâ dünyasının böyle bir hamleden olumlu etkileneceğinin kesin olduğunu şimdiden söyleyebiliriz.

GitHub üzerinden erişilebiliyor

Grok AI

Grok ekibi tarafından yapılan oluşturulan duyuru sitesinde, yapay zekânın açık kaynak kodlu hâle getirilmesiyle ilgili detaylı bir açıklama yapılmıyor. Ancak ekip, Grok kaynak kodlarına GitHub üzerinden ulaşılabileceğini söyledi. Kodlara erişmek isteyen okurlarımız buradaki bağlantıyı kullanabilirler.

Elon Musk, Grok'un açık kaynak kodlu hâle getirileceğini şöyle duyurmuştu:

GrokAI, bu hafta açık kaynak kodlu olacak.

Elon Musk'ın açık kaynak kodlu yapay zekâ için mücadele etmesi aslında pek de şaşırtıcı değil, kendisi uzun zamandır açık kaynaklı projeleri destekliyor. Musk'ın bir diğer firması olan Tesla'nın pek çok patenti de açık kaynak kodlu durumda bulunuyor

Elon Musk ile OpenAI arasında yaşananları merak ediyorsanız:

22
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
22
1
0
0
0