Xbox Scarlett, Tüm Xbox One Kontrol Cihazlarını Destekleyecek

11
2
1
0
0
Xbox'ın yeni nesil konsolunun, tüm Xbox One kontrol cihazlarını ve aksesuarlarını destekleyeceği doğrulandı. Xbox yeni nesil konsolunda nesiller arası çizgileri kaldıracak.

Xbox başkanı Phil Spencer, E3'te Xbox Scarlett'ın oyun kanadında geriye dönük uyumluluk sunacağını ve desteğin ilk Xbox oyunlarına kadar uzanacağı duyurmuştu. Ancak Xbox Scarlett'ın önceki nesil aksesurları destekleyip desteklemeyeceği akıllarda önemli bir önemli soru işareti olarak kalmıştı. Beklenen açıklama geldi ve Project Scarlett'ın tüm Xbox One kontrol cihazlarını ve aksesuarlarını destekleyeceği doğrulandı.

Xbox ürün/pazarlama müdürü James Shields tüm Xbox One kontrol cihazlarının gelecek nesil Xbox'ta çalışacağını açıkladı. Piyasaya sürülen tüm modeller, Bluetooth destekli yeni kontrol cihazları ve Xbox One Elite de dahil olmak üzere desteklenecek. Eğer bir kontrol cihazı Xbox One'da çalıştıysa, Project Scarlett üzerinde de çalışacak.

xbox one elite

Spencer, E3 konferansında Xbox’ın oyuncuların platforma yaptıkları harcamalara saygı duyduğunu belirtmişti. Bu açıklama Xbox'ın nesiller arasındaki çizgileri kaldıracağının sinyalini vermişti.

Yani Xbox Scarlett yeni nesilin önündeki engelleri kaldıracak. Eklenti ve aksesuarlara daha fazla yatırım yapmamak konsolu daha çekici kılacak. Eğer yeni bir Xbox almayı düşünüyorsanız, oyun ve aksesuarlar, aklınıza takılan son soru işareti olabilir.

Kaynak : https://www.destructoid.com/confirmed-all-xbox-one-controllers-work-on-the-next-xbox-570154.phtml
11
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
11
2
1
0
0