Xiaomi Mi 10 Pro Plus'ın İkiye Bölünmüş Bataryayla Geleceği Ortaya Çıktı

30
15
2
0
0
Alman merkezli TUV Rheinland sertifikasyon şirketinin sitesinde yer alan bilgiye göre Xiaomi Mi 10 Pro Plus, ikiye bölünmüş bir bataryayla gelecek. Cihaz, toplamda 4.500 mAh'lik bataryaya sahip olacak.

Çin merkezli teknoloji şirketi Xiaomi, bugünlerde yeni amiral gemisi telefonu olacak Xiaomi Mi 10 Pro'yla gündeme gelmeye devam ediyor. Şirketin Mi 10 Pro serisinde yer alacak cihazların özellikleri kesin olarak bilinmese de bu cihaza ait bazı bilgiler her geçen gün ortaya çıkıyor.

Bugün ortaya çıkan bir bilgiyse serinin en yüksek özelliklerine sahip olacak model olan Xiaomi Mi 10 Pro Plus'ın bataryasına ışık tutuyor. Alman TUV Rheinland isimli sertifika sitesinde yer alan bilgiye göre Xiaomi Mi 10 Pro Plus, alışık olmadığımız bir bataryaya sahip olacak.

4.500 mAh'lik batarya ikiye bölünecek:

xiaomi mi 10 pro plus

TUV Rheinland'da yer alan sayfaya göre Xiaomi Mi 10 Pro Plus'ın bataryası, amiral gemilerinde görmeye alışık olduğumuz değerlere fazlasıyla yakın olacak. Cihaz, 4.500 mAh'lik bataryasıyla en azından bir günlük yoğun kullanımı kaldırabiliyor olacak. Ancak bataryanın ilgi çekici özelliği elbette ki bu değil.

Bataryanın en ilgi çekici yanı, paylaşılan bilgiler dikkatlice okunduğunda kendisini gösteriyor. Sayfada yer alan diğer bilgilere göre Xiaomi Mi 10 Pro Plus, ikiye bölünmüş bir bataryaya ev sahipliği yapacak. Cihazın her bir batarya parçası 2.250 mAh olacak. Peki Xiaomi, yeni amiral gemisi akıllı telefonunun bataryasını neden ikiye bölecek?

xiaomi mi 10 pro plus

Bu konu hakkında net bir cevap henüz yok olsa da birkaç tahmin bulunuyor. Bu tahminlerden en mantıklısıysa hızlı şarj özelliğine işaret ediyor. Günümüzde pek çok hızlı şarj yöntemi, cihazın aşırı hızlı şarj olmasını sağlamak için bataryaların 2'ye bölünmesine gereksinim duyuyor.

Geçtiğimiz ayda 3C'de ortaya çıkan bir bilgi de bugün edindiğimiz bilgiyi ve tahmini destekliyor. 3C'de yer alan bilgilere göre Xiaomi'nin yeni amiral gemisi, 120 W hızlı şarj desteğine sahip olacaktı. Bu bilgi ele alındığında Xiaomi'nin bataryayı ikiye bölünmüş bir bataryaya yönelmesi de oldukça doğal oluyor.

Kaynak : https://www.gsmarena.com/xiaomi_mi_10_pro_plus_battery_to_be_split_in_half_possibly_due_to_fast_charging-news-44600.php
30
15
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
30
15
2
0
0